Odešel příliš brzy. Kostel při dojemném rozloučení se zavražděným chlapečkem praskal ve švech

V pátek večer se v německém Pragsdorfu konal pohřeb šestiletého Joela, jehož bezvládné tělo s bodnými ranami tento týden nalezli policisté ve křoví. Posledního rozloučení s chlapcem, který „musel odejít příliš brzy“, se zúčastnilo zhruba 200 truchlících z vesnice o necelých 600 obyvatelích. Zdrcené rodiče přišli místní alespoň trochu podpořit v takovém počtu, že mnoho z nich muselo v kostele stát.

O veřejném pohřbu informovala na Facebooku pragsdorfská komunitní stránka: „V šest hodin večer mohou všichni, kdo se chtějí rozloučit, přijít do kostela. Rozlučme se v této těžké hodině s člověkem, který musel odejít příliš brzy. Ať jeho rodina ví, že v této chvíli není se svou bolestí sama.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Průlom v případě únosu a brutálního znásilnění mladé Soni. Policisté zadrželi podezřelého

Na obřad dorazilo okolo 200 lidí, uvedl podle deníku Nordkurier místní farář Heye Osterwald. Díky vysoké účasti se kostel kompletně zaplnil, někteří museli stát. „Naše srdce pláčou,“ pronesl kněz podle deníku Bild v úvodní modlitbě. Následně lidé v tichosti zapalovali svíčky a ukládali je na oltář s květinami a Joelovou fotkou.

Mezi truchlícími byla i řada tamních hasičů, kteří Joela před nalezením jeho těla usilovně hledali. Do pátrací akce se zapojili i další obyvatelé vesnice včetně některých, kteří se již odstěhovali. O jejich sounáležitosti a duchu místní komunity svědčí podle starosty Ralfa Opitze i vysoká účast na smutečním obřadu. „Lidé ukázali, že jeho rodiče nenechají v truchlení samotné,“ zhodnotil. Vesničané zároveň založili sbírku, ve které na pohřeb vybrali 20 tisíc eur (zhruba 490 tisíc korun).

Joel se nevrátil domů z hřiště

Chlapeček se ve čtvrtek nevrátil domů z dětského hřiště. Bez známek života jej později našli ve křoví, jen asi 200 metrů od jeho domova. Zda se zároveň jednalo o místo činu, není zatím jasné. Podle pátečních výsledků pitvy měl hocha pachatel ubodat.

Kriminalisté se usilovně pokoušejí dobrat dalších informací o hrůzném incidentu. Potápěči ve snaze nalézt vražednou zbraň prohledávali místní jezero, zřejmě však neúspěšně. Podle deníku Bild v něm nalezli pouze kovový řetěz, který s případem nejspíše nesouvisí. Nedaleko objevili vyšetřovatelé i nůž. „Ještě nevíme, zda byl vražednou zbraní. Zločin s ním ale mohl být spáchán,“ uvedla policejní mluvčí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pachatel vraždy v Dolním Dvořišti má na svědomí i krádeže a žhářství

Tagy: