Muž se snažil vyhnout vězení „kouzlem“. Před policisty se schovával pod postelí

Žena na Vyškovsku po potyčce pobodala partnera.

Nenastoupil do vězení

Dvakrát ho doma navštívili policisté, dvakrát se snažil využít kouzelnického umění. Muž odsouzený za majetkovou trestnou činnost se specializuje na to, že nechává sám sebe zmizet, hlavně když jsou v blízkosti policisté. Nadání mu ale chybí, takže si ve věznici odpykává dvanáctiměsíční trest.

Policisté bouchali a křičeli, ale muž, pro kterého si přišli, právě piloval své kouzelnické umění. Dělal, že není uvnitř. Policisté použili pořádnou dávku důvtipu. Dostali se do vedlejšího bytu, kde z balkonu spatřili, jak hledaný muž sedí na posteli. Překážkou jim pak nebylo ani deváté patro.

ČTĚTE TAKÉ: Šok pro talentovaného fotbalistu Yamala. Jeho otec měl být pobodán, skončil v nemocnici

„Soud následně muži udělil za jeho trestnou činnost odnětí svobody nepodmíněně, přičemž stanovil datum, kdy má do věznice nastoupit,“ uvedla kriminalistka, která si přála zůstat v anonymitě.

Neuplynulo ani pár týdnů a kriminalisté znovu zamířili na stejné místo, za stejným mužem. Důvodem bylo, že do vězení nenastoupil. „Kriminalistům otevřela žena, která ale nespolupracovala. Využili jsme tedy svého práva a byt prohledali,“ řekla kriminalistka.

Ani další pokus o zmizení odsouzenému muži ale nevyšel. Policisté ho našli schovaného pod postelí. Talent na kouzelnictví mu zřejmě chybí. „Na policisty reagoval trochu s úsměvem, protože v minulosti viděl, že byl jeho případ medializovaný,“

V médiích se muž nějakou dobu již neuvidí. „Po zadržení byl převezen rovnou do věznice, kde si odpyká trest na dvanáct měsíců za majetkovou trestnou činnost,“ sdělila mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Záběry pokusu o útěk z českého vězení: Muž skočil do žiletkového drátu, odnesl si 160 stehů

Tagy: