Rusko zasypalo ukrajinské civilní oblasti bombami. Sprostý terorismus, zuří Kyjev

Ruští okupanti pokračují v masivním bombardování ukrajinských měst. Za cíle si vybírají především civilní oblasti. Ukrajinci mnoho raket i sebevražedných dronů sestřelili již ve vzduchu. Přesto došlo k výrazným škodám. Nejtvrdší boje nadále zuří u Bachmutu, Lymanu, Avdijivky, Kupjansku a Marjinky.

Ruští okupanti za poslední den provedli 60 dělostřeleckých útoků na ukrajinská města. Zároveň vyslali 18 sebevražedných dronů a podnikli dalších 53 leteckých úderů. Vyplývá to z nového hlášení ukrajinského generálního štábu. Ten útoky označil za „sprostý terorismus“.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: PŘEHLEDNĚ: Vstup Ukrajiny do NATO? Kyjev musí splnit podmínky, záleží i na průběhu invaze

Nejtvrdší boje nadále zuří u Bachmutu, Lymanu, Avdijivky, Kupjansku a Marjinky. Za posledních 24 hodin se v těchto regionech uskutečnilo minimálně 36 bojových střetů. Podle zpráv západních analytiků se zdá, že se Ukrajincům daří především u Bachmutu.

Ukrajina si podle tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana zaslouží stát se členem NATO. Erdogan to řekl po jednání se svým ukrajinským protějškem Volodymyrem Zelenským. Vyslovil se také pro prodloužení dohody o vývozu ukrajinského obilí a poznamenal, že Turecko příští měsíc navštíví ruský prezident Vladimir Putin, uvedla agentura Reuters.

Zelenskyj, jehož země od loňského února čelí ruské agresi, od čtvrtka navštívil Bulharsko, Česko, Slovensko a Turecko. Jeho turné po aliančních zemích se koná právě před summitem Severoatlantické aliance, při kterém ukrajinský prezident zasedne v nové Radě NATO–Ukrajina.

Tagy: