Otec se synem roky zneužívali nezletilé dívky. Starší muž byl jejich opatrovníkem

Otec se synem roky zneužívali nezletilé dívky

Soud k případu znásilnění nezletilé

Případem opakovaného, několikaletého znásilňování dvou nezletilých dívek v rodině opatrovníka se zabýval Vrchní soud v Olomouci. Dva muži měli dívky znásilňovat v České republice i v zahraničí. Starší z nich teď skončí na dlouhou dobu za mřížemi.

Otec a syn měli podle obžaloby opakovaně nutit k nejrůznějším sexuálním praktikám dvě dívky, kterým v té době mělo být 13 let. Starší z mužů byl přitom opatrovníkem obou dětí a měl po nich chtít sexuální služby jednou za týden. Jeho syn dívky zneužil celkem třikrát.

Zatímco mladší z mužů se přiznal, starší stále trvá na své nevině. Tomu ale soud neuvěřil. „Vrchní soud v Olomouci zamítl odvolání státního zástupce jako nedůvodné, stejně tak jako nedůvodné zamítl odvolání obžalovaného Martina K. Naopak vyhověl odvolání obžalovaného Marka K. v tom smyslu, že byla zrušena vůči tomuto obžalovanému náhrada nemajetkové újmy, když nebylo prokázáno, že i obžalovaný Marek K. se na vzniku této nemajetkové újmy podílel,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí Vrchního soudu v Olomouci Stanislav Cik.

Mladší z mužů tak dostal tříletý trest s pětiletou podmínkou a po odvolání nemusí platit dívkám odškodné. „My jsme spokojení, soud nám dal za pravdu. My jsme chtěli podmíněný trest. Soud zhodnotil ty argumenty tak, že krajský soud v tomto ohledu rozhodl správně,“ uvedl obhájce mladšího z mužů Václav Sobala. Jeho otec půjde za mříže na 8 let.

Státní zástupkyně ještě zváží možné mimořádné dovolání k nejvyššímu soudu. „Za té situace, která je důkazně, tak asi soudu nezbývalo nic jiného. Já počkám na tu argumentaci, která, předpokládám, bude v tom písemném vyhotovení,“ doplila státní zástupkyně Petra Dušková. Rozsudky už jsou ale pravomocné.

Tagy: