Pittsburgh láká zpět Jaromíra Jágra. Klub NHL nabízí hokejové legendě prestižní pozici

Klubový šéf Tučňáků Kevin Acklin by rád zapojil ikonického českého útočníka více do chodu organizace Pittsburgh Penguins. Pro Jaromíra Jágra se chystá pozice klubového ambasadora. Kladenská legenda se k nabídce zatím nevyjádřila.

První kroky k znovunavázání spolupráce začaly nesměle – po telefonu na jaře minulého roku, připomíná hokejový komentátor a novinář Rob Rossi pro The Athletic. Loni v létě klubový manažer Acklin pozval Jágra na fanouškovskou akci. V únoru letošního roku pak byl slavnostně vyvěšen Jágrův dres s číslem 68 pod strop PPG Paints Areny, domácí haly Penguins.

U příležitosti výjimečného okamžiku klub připravil fanouškům a partnerům klubu speciální „Jágrův týden“. Česká legenda si dokonce i zatrénovala se současným kádrem Tučňáků, upozornil web DK Pittsburgh Sports.

ČTĚTE TAKÉ: Švédská média po kolapsu s Čechy hovoří o křivdě: Stáli nám v cestě rozhodčí

„Nikdo jako on v našem týmu nikdy nebyl. Je to Jágr. Je jedinečný,“ prohlásil uznale Acklin, který zároveň připravuje plány pro prohloubení spolupráce s českou sportovní ikonou. „Mluvili jsme o budoucnosti,“ prozradil manažer. „Řekl jsem mu, že až přijedu do Prahy na mistrovství světa, budeme se tím zabývat dále,“ dodal.

Kevin Acklin skutečně Prahu během šampionátu navštívil a s Jágrem se setkal. Pittsburghský boss se sešel i se šéfem českého hokeje Aloisem Hadamczikem. Funkce tlumočníka se zhostila právě kladenská osmašedesátka, uvedl web iDnes.cz.

Dosud není jasné, jestli Jágr nabídku přijme. Český křídelník na počátku milénia neodcházel z Ocelového města v dobrém. Acklin ovšem vidí věc nadějně, třebaže je Jágr časově extrémně vytížený. „Má toho hodně rozdělaného,“ přiznává šéf Tučňáků. „Ale jednou z těch věcí by mohli být i Tučňáci,“ uzavírá optimisticky Acklin.

Rob Rossi v reakci na Acklinovu iniciativu upozornil, že Tučňákům se v posledních sezónách sportovně nedaří a ani budoucnost nevypadá nadějně. Angažování dávné hvězdy by mohlo přinejmenším na nějaký čas odvrátit myšlenky příznivců od ponuré současnosti klubu z Pensylvánie.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nečasova partnerka Nikola: Martina bych přeprala i já, místo bitek krouží jako surikata

Tagy:
ambassador Jaromír Jágr hokej Česko Praha Pittsburgh Penguins Alois Hadamczik ambasador Pittsburgh