Putinovy válečné zločiny: Střely zasáhly bytovku i letiště, mrtvoly leží v ulicích

Ruské střely dopadají na ukrajinská města a minimálně jedna z nich zasáhla i bytový komplex v oblasti ukrajinského města Charkov. Budova je značně poškozená, vojáci pomáhají zraněným. Lidé jsou v šoku a panice. Další střely mířily na letiště v okolí města Ivano-Frankivs, které je vzdušnou čarou zhruba 200 kilometrů daleko od slovenských hranic.

Ve městě Charkov propukla panika, v nedaleké vesnici Čuhujiv zasáhly ruské střely od čtvrtečního rána hned několik cílů, oblast zahalil kouř.

Jedna ze střel dopadla na zdejší bytový komplex, ve kterém byli lidé. Kolik přesně, to zatím zdroje neuvádějí. Na snímcích pořízených z místa neštěstí je zachycen truchlící muž, který s hlavou v dlaních oplakává pravděpodobného zemřelého.

Na fotografiích jsou vidět i ukrajinští vojáci pomáhající zraněným z budovy a jak v troskách hledají další lidi. Byty jsou zničené, zdi popadané. To, co dříve představovalo domov, zničil výbuch. Lidé jsou v šoku, pláčou.

Stovky lidí ze strachu z Charkova prchají. Na vlakovém nádraží se tlačí ve frontách a snaží si koupit lístky a odjet z východu do bezpečí. Kolik obětí si nálet v okolí Charkova přesně vyžádal, zatím není jasné, píše na sociálních sítích reportér webu bnonews.com. Podle informací štábu CNN Prima NEWS, které získal od místních policistů, by ranní útok na vesnici Čuhujiv měl mít jednu oběť a několik zraněných.

Na sociálních sítích se také šíří informace o mrtvém dítěti. Má jít o chlapce, který jel na kole ve vesnici Čuhujiv a zasáhla ho jedna z ruských střel.

Hrozivé záběry nyní kolují i z letiště v okolí města Ivano-Frankivsk. O tomto útoku mluvil ve vysílání CNN Prima NEWS také europoslanec Alexandr Vondra (ODS). „Musíme Ukrajině pomoci. Je to vzdušnou čarou zhruba 200 kilometrů od slovenských hranic. Abychom jenom věděli, jak blízko se ta invaze odehrává,“ zdůraznil.

Videa zachycují, jak z letiště stoupá kouř i další dopadající střely. Nejzápadněji položené komplexu měla podle informací webu AA.com zasáhnout střela Kalibr.

Odstřelování ze strany Ruska stále pokračuje. Cílem jsou klíčové oblasti ve městech. Od čtvrtečního rána byly výbuchy hlášený i v Kyjevě, několik tanků mělo údajně překročit hranici na Ukrajinu z Běloruska, píše web aa.com.

Tagy: