Šest dnů a dost: Zloděj se na svobodě ani neohřál, při vloupání ho přistihli otec se synem

Po necelém týdnu na svobodě míří recidivista z Rychnovska znovu za mříže. Vloupal se do domu, v němž byl v tu chvíli jen nezletilý chlapec. K lupičově smůle se však domů vrátil otec rodiny. Ten zavolal policii a zloděje zadržel až do příjezdu hlídky. Recidivista toho zřejmě stihl během pár dnů na svobodě provést mnohem více.

Dvaatřicetiletý muž si v úterý 21. května vybral za cíl své příští loupeže rodinný dům na Rychnovsku. Kamenem rozbil okno a jal se uvnitř prohledávat místnosti. Podle informací CNN Prima News zloději nevadilo ani to, že v domě v tu chvíli byl nezletilý chlapec.

ČTĚTE DÁLE: Objednala si vraždu partnera, plán ale odhalili kriminalisté. Soud poslal ženu do vazby

Shodou okolností se však v tu dobu vracel domů chlapcův otec. Ten zachoval obdivuhodný klid. „Přivolal policejní hlídku a muže na místě zdržel do jejího příjezdu. Policisté pachatele zadrželi a tentýž den mu sdělili podezření z přečinu porušování domovní svobody a z přečinu krádeže," uvedla policejní mluvčí Karolína Macháčková.

Dítěti se nic nestalo. Zloděj si chtěl odnést především mobilní telefon a nalezenou hotovost v eurech. „Muž nebyl pro policisty neznámý, jednalo se o recidivistu s bohatou trestní minulostí. Z výkonu trestu byl propuštěn před necelým týdnem. Na svobodě si užil pouhých šest dní,“ dodala Macháčková.

„Obviněný byl vzat do vazby, jelikož se jedná o majetkového recidivistu,“ sdělil pro CNN Prima NEWS samosoudce Tomáš Rejfek po vazebním zasedání. „Spáchal majetkový čin, zřejmě krátce po propuštění z výkonu trestu, takže se bude konat hlavní líčení. Tam bude o jeho osudu dále rozhodnuto,“ nastínil další kroky Rejfek.

Zatím není jasné, jaký trest by zloději mohl hrozit. Podle kriminalistů existuje podezření, že pachatel toho během zmíněných šesti dnů stihl daleko víc.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Muž ve Varech házel dlažební kostky na auta. Poškodil jich 14, pak srazil k zemi svědka

Tagy:
policie dům vloupání rodinný dům Policie České republiky okres Rychnov nad Kněžnou