Muž ve Varech házel dlažební kostky na auta. Poškodil jich 14, pak srazil k zemi svědka

Následky řádění šíleného agresora v Karlových Varech

Pořádnou škodu na zaparkovaných autech napáchal muž ze západu Čech

Čtyřicetiletý opilý agresor ve čtvrtek podvečer během deseti minut poškodil v Karlových Varech dlažebními kostkami 14 aut. Poté, co ho okřikl náhodný kolemjdoucí, vrhl se i na něj. K pacifikaci vzteklého muže bylo zapotřebí dvou policejních jednotek. Za přečiny výtržnictví, poškozování cizí věci a ublížení na zdraví pachateli hrozí až tři roky za mřížemi.

„Co z toho měl, když z těch aut nic nevybral a vše jen rozflákal?“ divil se jeden z oslovených majitelů poničeného auta pro CNN Prima NEWS. Motivy mužova chování nejsou jasné.

ČTĚTE TAKÉ: Kolik bude muset zaplatit? Před soudem stanul smolař, který v Sokolově zapálil supermarket

Ve vyšinutém jednání chtěl agresorovi zabránit jeden z náhodných kolemjdoucích. Došlo k fyzickému střetu. „Devětatřicetiletého muže měl agresor udeřit do oblasti hlavy. Muž poté zůstal bezvládně ležet na zemi,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Zraněného odvezla přivolaná záchranka do nemocnice.

Útočníka se podařilo zkrotit až dvěma přivolaným policejním jednotkám. Ani zatýkání neprobíhalo příliš poklidně. „Hrozně křičel,“ popsala jedna z majitelek poškozených vozidel a zároveň svědkyně celého incidentu.

Krátce po zadržení muž nadýchal přes jedno promile alkoholu. Z důvodu nevysvětlitelného a vyšinutého chování si ho vyslechne i psychiatr. Podle zjištění CNN Prima NEWS by měl mít agresor ve svém trestním rejstříku kolem dvaceti záznamů, povětšinou za výtržnictví.

Nyní recidivistu čeká policejní vyšetřování. „Zahájili jsme úkony v trestním řízení za přečiny poškozování cizí věci, výtržnictví a ublížení na zdraví,“ potvrdil Kopřiva.  Šílenci hrozí až tři roky za mřížemi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: „Střihač“ miloval svůj poklad nade vše. Vraždil v prokletém Klánovickém lese

Tagy: