Pátrání po známém psychologovi skončilo tragicky. Ptáček byl nalezen bez známek života

Uznávaný dětský psycholog, psychoterapeut a soudní znalec Radek Ptáček, kterého od neděle pohřešovala rodina a měla obavy o jeho život a zdraví, zemřel. Středočeská policie po něm v úterý vyhlásila pátrání a večer na webu napsala, že hledaný osmačtyřicetiletý muž byl odpoledne nalezen v Praze bez známek života.

„Kriminalisté z Prahy venkov-západ vyhlásili pátrání po 48letém Radku Ptáčkovi, který v neděli 1. září odpoledne odjel osobním vozidlem Opel Insignia bílé barvy s registrační značkou 4AP 2346 z domu s tím, že jede do práce, avšak doposud se domů nevrátil,“ uvedla dříve na webu policie a dodala, že jeho rodina má o něj strach.

ČTĚTE TAKÉ: Tragický konec pátrání po policistovi z Prahy: Při akci našli bezvládné tělo a mrtvou ženu

Pohřešovaný odeslal své ženě několik zpráv, které vyzněly jako loučení, a z tohoto důvodu je zde důvodná obava o jeho život a zdraví.

Večer policie uvedla, že hledaný psycholog je po smrti. „Pátrání po pohřešovaném 48letém muži má bohužel smutný konec. Muž byl dnes odpoledne nalezen v Praze, bohužel bez známek života,“ oznámila večer policie.

Ptáček byl profesorem lékařské psychologie, klinickým psychologem a také psychoterapeutem. Mimo to působil na 1. lékařské fakultě a na University of New York in Prague, za svou práci získal několik prestižních ocenění. Věnoval se také vzdělávání lékařů, soudců a sociálních pracovníků. V roce 2018 se stal prezidentem největšího světového kongresu o ochraně dětí.

Na začátku roku v rozhovoru pro CNN Prima NEWS mluvil o selhání justice v případu, kdy soud v Brně změnil tříletý trest za znásilnění na podmínku. Před pár týdny byl rovněž hostem podcastu ON TOPIC.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Útok nožem na základní škole v Domažlicích. Dívka napadla spolužáky, dvě děti zranila

Tagy: