Mladý fotbalista Štefan zemřel po srážce s autobusem. Nové důkazy zpochybňují možnost nehody

Dvaadvacetiletý fotbalista Štefan, který zemřel při páteční srážce s autobusem v Košickém kraji, mohl havárii způsobit záměrně. V místě nehody totiž nebyla žádná brzdná dráha. Podle informací stanice JOJ měl navíc mladík krátce před incidentem sdělit obchodnímu partnerovi svůj úmysl sebevraždy. Zvláštní manévr osobního automobilu při předjíždění potvrdil i řidič protijedoucího autobusu, na jehož palubě se zranily dvě děti.

Při tragické nehodě v okresu Michalovce se měl mladý řidič Škody Superb pokoušet předjet další vozidlo, nestihl se však již zařadit do svého jízdního pruhu a čelně se srazil s protijedoucím linkovým autobusem, informoval deník Nový Čas. Podle TV JOJ se však v místě nehody nenacházely žádné stopy po brždění.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sanitka s dítětem se zasekla v koloně u Brna, majáky zapnout nemohla. Do akce šla policie

Mladík měl navíc těsně před fatální srážkou telefonicky oznámit svému obchodnímu partnerovi, že se chystá spáchat sebevraždu. Počínání zemřelého bylo zvláštní i podle řidiče autobusu: „Vykoukl, zařadil se zpátky a potom rovnou bezhlavě vystartoval, jako kdybych v pruhu vůbec nebyl.“ Policie okolnosti nehody dále vyšetřuje.

Štefan se od mala věnoval fotbalu a zahrál si v několika místních klubech. „Byl to vysmátý člověk, ze kterého sršela dobrá nálada a se kterým se dalo dobře popovídat. Bezproblémový, nekonfliktní. Je mi to líto,“ vzpomíná na něj bývalý trenér Erik Dančišin z klubu TJ Pusté Čemerné. „Byl poctivý a pracovitý chlapec. Žil s otcem v Michalovcích, ten ale nedávno zemřel,“ doplnil pro Nový Čas bývalý spoluhráč Vladimír Koba z FK Trhoviště.

Autobus převážel hlavně školáky

K nehodě došlo podle policie v pátek okolo sedmé ráno. V autobusu bylo v době srážky jedenáct cestujících, podle TV JOJ šlo z většiny o školáky. Dva z nich utrpěli lehká zranění, řidič vyvázl v pořádku. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky.

Dechová zkouška proběhla u řidiče autobusu s negativním výsledkem, v případě zemřelého mladíka určí přítomnost alkoholu v krvi až pitva. Policisté vyzvali všechny účastníky silničního provozu, aby se na silnicích chovali zodpovědně a zbytečně neriskovali.

Mohlo by vás zajímat – Žena vypadla z balkonu na střechu auta:

Tagy: