Polibek na znamení útěchy. Kate na pohřbu prince Philipa dojala vřelým gestem

Vévodkyně Kate

Kate se chovala ukázkově (zdroj: CNN Prima NEWS)

Na pohřbu prince Phillipa, který proběhl minulou sobotu, působila vévodkyně Catherine, které se lidově říká Kate, jako stmelující prvek. Během ceremonie se zaujetím pozorovala prince Harryho rozkmotřeného s jeho nejbližšími poté, co opustil Buckingamský palác a odstěhoval se s rodinou do Kalifornie. Pak překvapila veřejnost vřelým činem, kdy prince Charlese dokonce políbila na tvář a podpořila ho tak v těžké chvíli.

Skromná, empatická, elegantní za všech okolností a oddaná svému muži i královským povinnostem. Tak mluví Británie o vévodkyni Kate. Ze strany mnoha expertů na britskou královskou rodinu zní názory, že se Kate velmi přibližuje Dianě a stává se z ní jeden z pilířů monarchie.

Když smuteční hosté po obřadu opustili kapli, Kate se dala s Harrym do řeči jako první. Pak ale diskrétně přidala do kroku a taktně tak dala bratrům možnost promluvit si „jeden na jednoho“. A v úloze „tmelu“ rodiny vystupovala i dál. Svému rozrušenému tchánovi princi Charlesovi nabídla gesto útěchy – polibek na tvář. To se v královské rodině a pod drobnohledem veřejnosti jen tak nevidí.

Na ceremonii se navíc dostavila v elegantních šatech, které decentně doplňoval perlový náhrdelník přímo z královniny sbírky. Ten měla v oblibě právě i zesnulá princezna Diana. Navzdory tomu na sebe vévodkyně nestrhávala pozornost, naopak jen potvrdila, jak silnou roli v královské rodině zastává.

Podle odborníků je tak skálou, o kterou se monarchie může opřít. Katin strýc Gary Goldsmith o ní řekl, že se jako panovnice už narodila. Minulost vévodkyně z Cambridge navíc neprovází žádné skandály, což se o její švagrové, rozvedené herečce Meghan Markleové a současné choti prince Harryho, říci nedá. Té Britové jen tak neodpustí – ať už její slova v show Oprah Winfreyové, či skutečnost, že jim sebrala všemi oblíbeného prince.

Tagy: