Strážníci vypátrali ženu, která v Praze pohodila štěňata. Jak se mláďatům „z krabice“ daří?

Strážníkům se podařilo vypátrat ženu, která na začátku dubna nechala na parkovišti na pražském Černém Mostě devět štěňat. Jejím počínáním se nyní zabývá policie. Štěňatům, která pohodila, je už bezmála měsíc. Jsou v pořádku a přibývají na váze.

Když strážníci našli na apríla v krabici pohozená štěňata, bylo jim jen jedenáct dní. Z krabice nalezené u obchodu na Černém Mostě se ovšem rychle dostala do útulku v pražské Troji, kde se o ně starají a z nejhoršího jsou už venku.

ČTĚTE TAKÉ: Čech trefil pohádkový jackpot. Vsadil náhodným tipem, vyhrál 130 milionů korun

„Osud opuštěných štěňat nebyl strážníkům lhostejný. Využili fotek, které kolovaly na sociálních sítích a ze kterých bylo zřejmé, že se žena, která je odložila, velmi často pohybuje i s fenou v okolí stanice metra Černý Most a začali oblast monitorovat. Minulý týden měli štěstí a na dotyčnou narazili. Ta se jim pak doznala, že štěňata odložila,“ řekla pro CNN Prima NEWS mluvčí policie hlavního města Prahy Irena Seifertová.

V útulku tak skončila na vyšetření i fena, která štěňata porodila. „Její zdravotní stav byl v pořádku, takže se druhý den vracela k majitelce,“ uvedl pro CNN Prima NEWS veterinář trojského útulku Václav Steinbauer. Feně se sice u její majitelky daří dobře, ovšem pohozená štěňata by bez pomoci v krabici nepřežila. Podle informací CNN Prima NEWS by mělo jít o cizinku, která se pohybuje mezi pražskými bezdomovci.

„Štěňátka se podařilo zachránit všechna. Je vidět, že jim strava opravdu svědčí, krmíme je třikrát denně a jednou v noci,“ doplnil Steinbauer. Není se tak čemu divit, že osm pejsků a jedna fenka rostou podle ošetřovatelů doslova před očima.

Pokud nenastanou žádné komplikace, budou štěňata připravená k adopci zhruba za tři týdny. Útulek ale nepřijímá žádné rezervace a zájemce bude velmi pečlivě vybírat, aby štěňata našla opravdu šťastný domov.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mašek: Údaje o střelbě na fakultě se dozvídáme náhodně. Je to živý spis, oponoval Letocha

Tagy: