Bavorsko vyšetřuje vraždu 14letého školáka. Zastřelit jej měl stejně starý chlapec

Bavorská policie vyšetřuje smrt 14letého školáka.

Německo: Vražda čtrnáctiletého žáka

Bavorské městečko Lohr nad Mohanem s 16 tisíci obyvateli je v šoku. Policie tam vyšetřuje násilnou smrt 14letého školáka Franceska S. na půdě školního sportovního areálu. Z vraždy je podezřelý stejně starý chlapec, kterého kriminalisté krátce po činu zatkli.

Podle deníku Bild pachatel oběť zastřelil. Střelnou zbraň kriminalisté nalezli u něj doma a podezřelý, který je v cele předběžného zadržení, se prý v sobotu k činu přiznal. Motiv vraždy je zatím nejasný.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůzná havárie v Německu: Matka umírala před zraky dětí, ty skončily ve vážném stavu

Ještě v sobotu byl celý areál uzavřený, aby vyšetřovatelé mohli zajistit všechny stopy zločinu. Policii o vraždě vyrozuměl kamarád oběti i domnělého pachatele, který přišel na policejní stanici a uvedl, že jeho kamarád někoho zabil.

Když kriminalisté přijeli na místo, našli v menším zalesněném prostoru areálu bezvládné tělo s vnějšími zraněními, píše web týdeníku Focus. „Skutečně jsme tam našli těžce zraněného 14letého žáka,“ potvrdil pro RTL policejní mluvčí Enrico Ball. Pokusy zdravotníků o oživení oběti byly bezvýsledné. „Přivolaný lékař už mohl jen konstatovat smrt,“ doplnil Ball.

Co školáka k činu vedlo, je předmětem vyšetřování. „Pozadí tohoto činu je zatím neznámé. Vycházíme z toho, že se v areálu školy žáci sešli během odpoledne, co se dělo pak, to zatím nevíme,“ uvedl policejní mluvčí.

Deník Bild napsal s odvoláním na výpovědi spolužáků obou chlapců, že oběť dlužila pachateli 60 eur (asi 1 500 korun). To mělo vést ke sporu, jehož vyústění bylo tragické.

V Bavorsku jsou ještě letní prázdniny, školy se otevřou až v pondělí. Školní sportovní areál přesto mnoho dětí a mladistvých hojně navštěvuje.

Tagy: