Záběry z dramatického převozu srdce: Policisté razili speciální sanitce cestu do Brna

Policisté pomohli s převozem srdce po dálnici.

Policisté převáželi srdce

Policisté z Jihomoravského kraje měli ve čtvrtek odpoledne nezvyklý úkol. Brněnské policejní operační středisko totiž zkontaktovali záchranáři a požádali strážce zákona o pomoc při přepravě srdce. Jejich mise začala u Devíti křížů a pokračovala přibližně tři desítky kilometrů až do Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně.

Čtvrteční naléhavý převoz srdce z pražského IKEM do Fakultní nemocnice u sv. Anny, kde na něj již čekali lékaři z operačního týmu, ztížily dopravní komplikace, proto se záchranáři obrátili s prosbou na zdejší policisty, aby jim pomohli s transportem.

„Dva policejní motorkáři na speciálně vybavenou záchranku vyčkali u Devíti křížů, odkud jí pomohli s bezpečným průjezdem dlouhými kolonami,“ informoval na webu Policie ČR mluvčí Petr Vala.

Cestou policisté protáhli sanitku s ceněným nákladem přes zesílenou dopravu, dohlédli na bezpečnostní uličku či umravňovali řidiče.

Na záběry z dramatického převozu srdíčka se můžete podívat ve videu v úvodu článku.

Tagy:
policie dálnice srdce Jihomoravský kraj Fakultní nemocnice u sv. Anny Policie České republiky Institut klinické a experimentální medicíny