Dojemný vzkaz do nebe. Královská rodina zveřejnila dosud neznámou fotografii Alžběty II.

Královská rodina zveřejnila neznámý snímek Alžběty II.

V den posledního rozloučení s Alžbětou II. královská rodina symbolicky ukázala dosud neznámou fotografii zesnulé panovnice. Snímek, který veřejnost spatřila vůbec poprvé, nenechala bez komentáře. Pozůstalí použili i frázi Williama Shakespeara.

Královská rodina v úterý večer sdílela dosud nezveřejněný snímek zesnulé Alžběty II. Zachycuje ji, jak se prochází po anglických vřesovištích v šátku a s holí v ruce. „Na láskyplnou památku Jejího Veličenstva královny,“ uvedla rodina.

V dojemném příspěvku pozůstalí připomněli projev krále Karla III., který citoval i ze hry Hamlet Williama Shakespeara: May flights of angels sing thee to thy rest, v překladu Ať ti andělé zpívají k odpočinku.

Gesto, které ocenily tisíce uživatelů sociálních sítí, přišlo symbolicky v den, kdy byly z královniny rakve odstraněny koruna, jablko a žezlo, aby mohla sestoupit do hrobu „jako prostá křesťanská duše“, informují britské weby.

Rakev s britskou královnou Alžbětou II. uložili do krypty v kapli svatého Jiří na královském hradě Windsoru v pondělí. Královna byla pohřbena společně s vévodou z Edinburghu. Uložení rakve přihlíželi v soukromí pouze nejbližší příbuzní královny.

Tagy:
smrt Alžběta II. William Shakespeare snímek Edinburgh Karel III. Britská královská rodina Hrad Windsor královská rodina