Při střelbě v Texasu zemřel jeden člověk a další byli zraněni. Podezřelý je ve vazbě

Při střelbě v Texasu zemřel jeden člověk a dalších několik bylo zraněno.

Střelba v Texasu (zdroj: KXXV)

Nejméně jeden člověk zemřel a nejméně pět dalších bylo zraněno při střelbě v tovární hale firmy v americkém státě Texas. Podezřelý je ve vazbě, informovala agentura Reuters s odvoláním na policii. Jedná se o nejnovější z několika případů masové střelby ve Spojených státech v posledních třech týdnech.

Incident se odehrál ve čtvrtek ve městě Bryan v Texasu, řekl novinářům šéf místní policie Eric Buske s tím, že pachatel, jímž je patrně zaměstnanec firmy, byl vzat do vazby. Při střelbě zemřela na místě jedna osoba a čtyři další utrpěly vážná střelná poranění. Pátý člověk byl převezen do nemocnice se zjevným astmatickým záchvatem, dodal Buske.

Střelec před příjezdem policie z místa činu uprchl, ale později byl policií dopaden a vzat do vazby. Podle tiskové zprávy byl vzat do vazby a obviněn z vraždy sedmadvacetiletý mladík. Ten měl po obětech střílet pistolí a podle policejního šéfa měl jednat sám. Motiv činu zatím není znám.

Guvernér Texasu Greg Abbott v prohlášení uvedl, že stát udělá vše pro to, aby podezřelý stanul před soudem. Dodal, že při zatýkání byl zraněn policista.

Několikátý letošní případ masové střelby v USA

Čtvrteční událost v Texasu následuje po sérii případů masové střelby, které se od poloviny března odehrály po celých Spojených státech. Osm lidí zemřelo ve třech různých kosmetických a masážních salonech v Atlantě, deset obětí si vyžádala střelba v supermarketu v Boulderu v Coloradu a čtyři lidé včetně devítiletého chlapce zahynuli během krveprolití v Orange v Kalifornii.

Ve středu bývalý profesionální hráč amerického fotbalu v Jižní Karolíně zastřelil prominentního lékaře, jeho ženu, jejich dvě vnoučata a dalšího muže. Následně si u sebe doma vzal život.

Několik hodin před střelbou v Texasu americký prezident Joe Biden a americký generální prokurátor Merrick Garland představili soubor opatření zaměřených na potírání násilí páchaného střelnými zbraněmi. Šéf Bílého domu přitom střelby v USA označil za epidemii, která musí skončit. Každý den je podle něj ve Spojených státech postřeleno 315 lidí, z nichž 106 zemře.

Tagy: