Připravte si deštníky, Česko deště neminou ani v dalších dnech. Dočkáme se však oteplení

Meteorologové předpovídají přeháňky

Počasí v Česku ovlivní studená fronta. Tu budou doprovázet i silné bouřky a přeháňky. Jak informuje Český hydrometeorologický ústav, deštivého počasí se tak nezbavíme ani v průběhu týdne. Mírně se však oteplí.

neděli očekáváme na většině území déšť nebo přeháňky. Ojediněle se mohou objevit i bouřky, informuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na svých stránkách. Nejnižší noční teploty dosáhnou 18 až 14 °C, nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C.

ČHMÚ také před bouřkami vydal výstrahu, která měla trvat do nedělních 12 hodin. Podle aktuálních informací však výstraha už neplatí, počasí se na celém české území uklidnilo.

Pondělí bude většinou polojasné, ráno se objeví ojediněle mlhy. Ojediněle meteorologové očekávají přeháňky, v průběhu dne bude oblačnosti přibývat. Pomalu se také začne oteplovat. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 14 až 10 °C, nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C,“ uvádí ČHMÚ.

Ani v úterý české území nemine déšť, bude oblačno, přechodně i polojasno, ojediněle se objeví i bouřky. Nejnižší noční teploty dosáhnou 16 až 12 °C, nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C.

Ve středu ČHMÚ předpovídá polojasno až skoro jasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C.

I ve čtvrtek bude jasno až polojasno, odpoledne přechodně až oblačno. „Nejnižší noční teploty dosáhnou 14 až 10 °C, nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, předpovídají meteorologové.

V následujících dnech teplota vystoupá až ke třiceti stupňům, nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 17 až 12 °C. Opět nebudou chybět bouřky a déšť.

Tagy: