Prostitutky na Ústecku mají strach. Opakovaně je napadl útočník, jednou žárlivá kolegyně

Policie

Policisté dopadli útočníka, který napadal prostitutky

O tom, že dělat nejstarší řemeslo je kolikrát o život, se v posledních dnech přesvědčily hned tři prostitutky z Ústeckého kraje. Na dvě z nich zaútočil jejich klient, na další pak žárlivá kolegyně. Všechny útočníky se policistům podařilo dopadnout.

V Chomutově řádil několik dní 49letý muž, kterému místní prostitutky začaly říkat Odstřelovač. Dokonce se mezi sebou před ním vzájemně varovaly.

ČTĚTE TAKÉ: Záběry noční bitky v Brně: Surové kopání i bití pěstmi. Incidentu přihlížely desítky lidí

„Prý se pohyboval někde v lesích. Holky mi říkaly, ať si dávám pozor. Jedna z nich mi řekla, že prý neměl prsty. Já jsem ho tady nikdy nezahlídla, a to já jsem u těch lesů skoro pořád,“ řekla CNN Prima NEWS jedna z prostitutek.

Na první ženu zaútočil přímo při práci. „Dotyčný oslovil prostitutku s požadavkem na sex, za což jí měl dát předem 500 korun. Vzápětí ji měl fyzicky napadnout a chtěl peníze zpět,“ uvedla mluvčí chomutovských policistů Pavla Kofrová. Z její peněženky si pak navíc vzal ještě 1 500 korun a odešel. Pár dní nato zaútočil znovu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Agrese a vulgarity na koupališti. Děčín najme bezpečnostní službu, zvažuje i další rázné kroky

V pozdních večerních hodinách měl v ulici Lipská přistoupit k jiné prostitutce a přiložit jí k čelu zbraň s tím, aby vstala, jinak ji zastřelí. Ženu pak podle policistů odtáhl do lesa. Vzal jí kabelku a ukradl z ní několik stovek korun.

Muž pak prý chtěl po prostitutce vědět ještě další jména jejích kolegyň a od koho berou drogy. Celou dobu jí přitom mířil zbraní na hlavu a v ruce měl mít i pouta. Vyděšenou prostitutku nakonec pustil a ta spolu se svojí kolegyní dala policii jeho podrobný popis. Díky němu se pak 49letého muže podařilo kriminalistům o pár dnů později dopadnout.

Muže nakonec poslal soud do vazby. Prostitutky se ale nemusí mít na pozoru jen před svými klienty, ale dokonce i samy před sebou. Jako v Ústí nad Labem. Prostitutka tu měla s nožem v ruce zaútočit na svoji mladší a nejspíš i úspěšnější kolegyni. Vadilo jí, že si vydělávala víc.

A tak ji zbila a o peníze okradla. I ona si ale peněz neužila dlouho. Na základě popisu okradené kolegyně se ji policistům podařilo rychle dopadnout. Ženě teď za loupežné přepadení hrozí až 10 let za mřížemi.

Tagy: