Psychicky nemocná žena terorizuje brněnské sídliště. Napadla i sousedku, ta se bojí ven

Psychicky nemocná žena již 10 let terorizuje sousedy.

Nebezpečná sousedka

Už více než 10 let trvají podle sousedů útoky problémové nájemnice na brněnském sídlišti Lesná. Psychicky nemocná žena své sousedy napadá nejen slovně, ale i fyzicky. Žádné úřady ani policie s tím zatím nic nezmohly. Nájemnice je totiž svéprávná a za byt platí.

Nadávky, výhrůžky a naschvály zažívají roky nájemníci bytového domu na brněnském sídlišti Lesná. Pětašedesátiletá sousedka některé z nich doslova terorizuje.

ČTĚTE TAKÉ: Sklárna v Květné po 230 letech existence neskončí. Na posledních chvíli změnila majitele

Psychicky nemocná nájemnice, která byla podle sousedů už několikrát hospitalizovaná, si zasedla hlavně na starší sousedku, která bydlí nad jejím bytem. Začala ji dokonce i fyzicky napadat. Seniorka se bojí už 10 let vycházet z domu.

„Nauč se splachovat, když se jdeš vy*rat, ku*vo jedna stará, kdo si myslíš, že v tom bude spát, v těch ho*nách,“ křičí na jedné z nahrávek psychicky nemocná žena.

„Napadla mě na schodišti. Musela jsem se držet zábradlí, protože mi rvala vlasy. Kdybych se začala bránit, tak se musím pustit zábradlí a ona by mě ze schodů shodila. Šla mi po hlavě po očích,“ popsala pro CNN Prima NEWS napadená žena.

V domě vznikl určitý způsob domobrany. Lidé sousedku v obavách o její zdraví doprovází chodbou až k bytu.

„Měla jsem pokapané prádlo voskem a odpadky na balkoně. Začali jsme psát na úřad Brna-sever, aby nám pomohli,“ uvedla pro CNN Prima NEWS Sylva Knajpková, jedna z ženiných sousedek.

„Je to dlouhodobá záležitost. Paní se projevuje jak se projevuje, ale my jako pronajímatel s tím nemůžeme nic dělat,“ uvedl Martin Maleček, starosta Brna-sever. Žena je totiž svéprávná a za byt platí. Sousedům nedokázala pomoci policie, lékaři ani ombudsman. Ke zbavení svéprávnosti musí být součinnost rodiny. Ta se ale od příbuzné distancuje. Obě děti s matkou údajně přerušily veškeré styky. Radnice se bude případem problémových nájemníků opět zabývat příští týden.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Změna na hranici se Slovenskem. Končí kontroly kvůli migrantům, zůstanou namátkové

Tagy: