Putin jako Santa Claus „zachraňuje“ Vánoce na Západě. Lidé se smějí bizarní ruské reklamě

Ruská propaganda v souvislosti s vánočními svátky zveřejnila video, které ukazuje Vladimira Putina jako Santa Clause. Ruský prezident v něm „zachraňuje“ Vánoce jednoho chlapce na Západě. Rusko v reklamě symbolizuje tradiční hodnoty a prosperitu, Západ naopak zkaženost a chudobu. Ve videu se také objevují narážky na energetickou situaci i LGBT komunitu.

„Ruská propaganda natočila video, v němž Putin vystupuje jako Santa Claus,“ upozornil na Twitteru poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Geraščenko. Video, které zveřejnila produkční společnost Signal, se stalo hitem sociálních sítí.

V reklamě je vidět dětský pokojíček malého chlapce v růžovém tričku vyrůstajícího v západním světě. Dítě zrovna psalo dopis Santovi, přičemž si svítilo svíčkami. Na poličce se pak nacházel obrázek dvou mužů, kteří byli označeni jako rodič 1 a rodič 2. Rovněž si lze všimnout duhového míče či knížek s tematikou LGBT.

Vše se změní, když chlapec usne a do domu dorazí Santa Claus. Ten hned zpočátku za okno umístí svítícího soba. V bytě se najednou rozzáří vánoční světýlka. Rozhoří se také do té doby vyhaslý krb.

Santa rovněž vymění chlapcovy hračky a další věci v domě. Zmizí knížky o LGBT, místo duhového míče Santa přinesl fotbalový balon, na zdi se objevil kříž a jednoho ze dvou mužů na obrázku nahradila maminka. Když Santa, který zrovna „zachránil“ Vánoce malého chlapce, odchází, je zřejmé, že jde o ruského prezidenta Vladimira Putina.

Ruská propaganda dlouhodobě tvrdí, že západní státy jsou energeticky naprosto rozvrácené, protože v případě války na Ukrajině stojí na straně Kyjeva. Podobný propagandistický počin jako společnost Signal vysílala také ruská Stanice RT (dříve Russia Today).

Na tomto videu je vyobrazena evropská rodina, která má rok co rok čím dál horší Vánoce. Doba před válkou na Ukrajině vypadá báječně, další roky už se pak Evropané podle ruské propagandy musí napřed obejít bez plynu a energií, nakonec v podstatě i bez jídla.

Tagy: