RADAR: V Česku udeří bouřky, o víkendu bude oblačno. Podívejte se, jestli má pršet i u vás

Česko si sluníčka o víkendu moc neužije. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude převážně oblačno až zataženo, místy se vyskytne déšť nebo přeháňky a ojediněle také bouřky. Nejteplejším dnem tohoto týdne bude pátek, kdy naměříme až 22 stupňů. Začátkem nového týdne se mírně ochladí.

Počasí v pátek bude slunečné. Čeká nás jasná až polojasná obloha. Odpoledne bude od západu postupně přibývat oblačnosti a na západě se večer objeví občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle také bouřky. „Teploty budou v pátek nejvyšší z celého týdne. Vyšplhat by se mohly až k 22 °C. Vítr bude foukat většinou slabý od jihovýchodu nebo východu,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog Filip Smola.

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii.

„V noci na sobotu začnou přibývat srážky v souvislosti s okluzní frontou. Ty projdou celým územím, proto ráno očekáváme srážky na většině území. Během dne už bude ovšem oblačnost roztrhanější a čekáme místy přeháňky, případně na jihu se mohou objevit také bouřky,“ doplnil.

V odpoledních hodinách bude srážek i oblačnosti ubývat. Nejvyšší teploty dosáhnou 16 až 20 °C, na severovýchodě území se budou pohybovat kolem 14 °C. Vát bude slabý východní až severovýchodní, v Čechách zpočátku západní vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Komplikace pro české turisty? Chorvatsko čeká v létě hodně bouřek a deště, varuje meteorolog

neděli bude obloha polojasná až oblačná, ojediněle se vyskytnou přeháňky. Od jihozápadu bude během dne přibývat oblačnosti a místy, zejména na jihozápadě, se vyskytne déšť nebo přeháňky a ojediněle také bouřky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat okolo 17 až 21 °C. Vát bude slabý, během dne mírný východní až severovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Podobné počasí očekávají meteorologové také začátkem nového týdne. V pondělí bude oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky a bouřky. Nejnižší teploty v noci klesnou na 11 až 7 °C. Během dne se vyšplhají k 13 až 17 °C, v Čechách při polojasnu naměříme až 20 °C.

Tagy: