Ringo Čech o debatě: Ta zrzka to tlačí správným směrem, Okamura by byl fajn premiér

Zuzana Majerová Zahradníková

Co Čech, to politik! (928)

„Pěknou zrzkou“ nazval umělec a politický glosátor František Ringo Čech šéfku Trikolóry Zuzanu Majerovou Zahradníkovou. Ringo Čech spolu s armádním generálem Petrem Pavlem v pořadu Co Čech, to politik! hodnotili výkon lídrů politických stran v nedělní superdebatě na CNN Prima NEWS.

„Debatu jsem si užil. Je tam ta pěkná zrzka, tlačí to správným směrem, naštěstí si překryla tetování,“ komentoval Ringo Čech pro CNN Prima NEWS předsedkyni strany Trikolóra Majerovou Zahradníkovou.

Uchvátil ho také výkon jeho přítele Tomia Okamury, jehož hlavním politickým tématem je dlouhodobě migrace. Podle něho by byl fajn premiér. Naopak rozpačitě hodnotí Ringo Čech politické vystupování Pirátů.

„Mají to v názvu, jsou to zkrátka Piráti, děsí mě. Vždycky, když se strana dostane k moci, nahrnou se do ní zrádci. Strana bude mít problémy. Bartoš vypadá sympaticky, má krásné vlasy, ale ať si dá pozor na ty kolem,“ řekl umělec.

Kolaps ČSSD?

Sociální demokracie se podle něj nadále utápí v politickém marnosti. „Jak někdo může volit stranu, která zradila svého vůdce a zachránce Miloše Zemana? S ním se nedá srovnat nic. Hamáček je poměrně nejlepší z ČSSD,“ řekl Ringo Čech o vicepremiérovi.

Umělcův debatní oponent, armádní generál Petr Pavel prohlásil, že „sociální demokracie dělá všechno pro to, aby se do Sněmovny nedostala“. Rozpaky podle něj budí také Piráti. „Ústy Bartoše přednesli řadu dobrých nápadů. Ale nad jinými věcmi mi zůstává rozum stát. U Starostů jsou lidi zkušení v komunální politice, kde se podvádět moc nedá,“ řekl Pavel.

Armádní generál a možný kandidát na prezidenta také konstatoval, že dobrý politický výkon předvádí šéf SPD Tomio Okamura. „Je schopný řečník a v debatách se dokáže prosadit, ale já nejsem příznivcem SPD,“ uzavřel.

Tagy: