Ruský „Pepek“ si nechal olejem nafouknout svaly, teď se bojí smrti. Hloupost, přiznává

Rus Kirill Terešin chtěl vynikat mezi kulturisty, ale nezvolil pro to cestu tvrdé dřiny ve fitness centru. Do svých svalů na pažích si nechal vpravit šest litrů oleje, což způsobilo zcela nepřirozený vzhled, ale zároveň ohrožení života. Samozvaný „Pepek“ si nakonec v průběhu času uvědomil, že udělal chybu, a absolvuje mnoho operací, které mají vymazat riziko smrti.

25letý Terešin docílil toho, co chtěl. Měl obrovské svaly, ovšem brzy zjistil, že biceps a triceps plný oleje mu sice zajistí pozornost, po které možná toužil, ale už ne zdravý život. Přes 300 000 sledujících na Instagramu dokládají, že falešná muskulatura veřejnost upoutala. Teď všichni „followeři“ vidí, jak se Terešin snaží vrátit do normálu.

Jednu z operací už měl podstoupit dříve, ovšem koronavirová pandemie zákrok odsunula, což může být komplikace. Čím déle bude mít olejem „přifouknuté“ svaly, tím hůře pro jeho tělo. „Toxická látka v těle může z dlouhodobého hlediska komplikovat funkčnost ledvin a vést ke smrti,“ podotkl pro web East2West News Dimitri Mělnik, ruský chirurg.

Už dříve během roku si nechal Terešin lékaři odstranit své masivní tricepsy, i tak je ale stále obvod jeho paží 60 centimetrů, tedy výrazně nadprůměrný. Uměle vytvořené centimetry musí ještě více zredukovat, nic jiného mu nezbývá. „Riziko komplikací (při operaci) je v tomto případě velmi vysoké, ale nic nedělat pacientovi také nepomůže,“ uvedl Mělnik.

„Brzy mě čeká velmi komplikovaná, těžká třetí operace. Nevím, jak to skončí,“ řekl sám Terešin k operaci, při které budou velmi náchylné k poškození nervy. „Když mi bylo 20, kvůli vlastní hlouposti jsem si nafouknul ruce. Nemyslel jsem na důsledky,“ přiznal nerozvážnost muž, který se zkoušel prosadit i jako MMA zápasník.

V roce 2019 se svými monstrózními svaly vstoupil do oktagonu, ale jeho pokus skončil velkým nezdarem. Po třech minutách prohrál s o 20 let starším soupeřem.

Terešin zdaleka není jedinou osobou, která se rozhodla vypomoct si olejem zvaným synthol. Účinek je čistě optický – svaly, do kterých se dostane synthol, žádným způsobem nezesilují. Člověk jen vypadá, že je velký, ale nemá sílu odpovídající velikosti jeho svalů. Experti varují před tím, že použití syntholu může vést k amputacím.

Tagy: