Sedmnáctiletá Fruhvirtová po obratu získala v Čennaí první titul z okruhu WTA

Sedmnáctiletá česká tenistka Linda Fruhvirtová po velkém obratu získala v indickém Čennaí první titul na okruhu WTA v kariéře. Ve finále porazila 4:6, 6:3 a 6:4 třetí nasazenou Magdu Linetteovou z Polska.

Fruhvirtová v rozhodujícím setu prohrávala už 1:4, ale poté jí pomohlo soupeřčino zranění. Linetteová si dvakrát na kurt zavolala fyzioterapeutku, ale do zápasu už se zpátky nedostala.

Rodačka z Prahy toho plně využila a pěti body za sebou dokonala vítězný obrat. Po pár hodinách tak navázala na úspěch mladší sestry Brendy, která v neděli získala titul na turnaji ITF v Itálii.

Fruhvirtová, která si v Čennaí rovněž zahrála premiérové semifinále na okruhu WTA, měla už před finále jistotu, že se poprvé posune do první stovky světového žebříčku. Nyní by si ze 130. příčky měla polepšit na 74. pozici.

Vizitka Lindy Fruhvirtové

Datum narození: 1. května 2005, Praha

Výška: 172 centimetrů

Postavení na žebříčku WTA ve dvouhře: 130. místo

Největší úspěchy: vítězka jednoho turnaje WTA; na okruhu ITF získala tři tituly ve dvouhře a dva tituly ve čtyřhře

Ostatní: jejím domovským klubem je TK Sparta Praha, připravuje se na dvorcích Olympu Praha; účastnila se tréninků v akademii Patricka Mouratogloua u francouzského Nice; v bundeslize hraje za tenisový klub TEC Waldau ve Stuttgartu; v létě 2019 vyhrála 92. ročník Pardubické juniorky; profesionálkou je od roku 2019; na juniorském kombinovaném žebříčku ITF nejvýše figurovala v lednu 2020 na 10. místě; na okruhu WTA debutovala v srpnu 2020 jako patnáctiletá na Prague Open poté, co obdržela divokou kartu do hlavní soutěže; v českém týmu Billie Jean King Cupu debutovala letos proti Velké Británii, prohrála dvouhru s Harriet Dartovou (Češky zvítězily 3:2 na zápasy); debut v hlavní grandslamové soutěži zaznamenala letos na US Open, kde vyřadila dvacetiletou Číňanku Wang Sin-jü a poté prohrála se světovou desítkou Garbiñe Muguruzaovou; o dva roky mladší sestra Brenda Fruhvirtová je také tenistka.

Tagy:
Polsko Itálie tenis US Open Praha Mezinárodní tenisová federace Ženská tenisová asociace Linda Fruhvirtová Brenda Fruhvirtová CNGvitall Prague Open Magda Linetteová