Kdo napadl Miraie? Nejčastěji zmiňovaný umělec promluvil, kapela zveřejnila video

Mirai Navrátil v Show Jana Krause

Policie hledá svědky napadení Miraie

Otázka, kdo na konci července napadl hudebníka Miraie Navrátila, nadále hýbe sociálními sítěmi. Nejčastěji debatující skloňují jméno zpěváka Sebastiana Navrátila. Ten účast v šarvátce redakci eXtra sice nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. V době dotazu řešil smrt svého tatínka a „drby byly tím posledním, co ho zajímalo“. Sama kapela pak na sociálních sítích sdílela radostnou zprávu včetně videa: fanouškům představila nové termíny přeloženého Mirai Summer Festu, který musel být kvůli náhlé hospitalizaci frontmana pro rok 2024 zrušen.

Kauza, která otřásla fanoušky i světem showbusinessu, má podle diskutujících celebrit na sociálních sítích hlavního podezřelého – Miraiova jmenovce a kolegu z branže Sebastiana Navrátila. „Heč, a já vím, kdo mu dal tím boxerem!“ napsal například režisér Jakub Wehrenberg.

ČTĚTE TAKÉ: Posun v případu napadení Miraie. Policisté zahájili proti útočníkovi úkony trestního řízení

Sebastiana Navrátila kontaktovala redakce eXtra na začátku srpna, pár dní poté, co byl frontman kapely Mirai hospitalizován. Samotné spekulace ho nepřekvapily, svou účast v šarvátce nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. V daný moment však procházel náročným obdobím: jeho tatínek podlehl rakovině. „Řešíme odchod otce, pohřeb a věci okolo. Drby jsou to poslední, co nás teď zajímá,“ sdělil. S veřejností se o smutnou zprávu podělil 8. srpna na Instagramu.

Dárky pro Miraie i fanoušky

Celý incident od začátku provází spekulace. Lidé debatovali, co se oblíbenému hudebníkovi vlastně stalo. Ten totiž své sledující na sociálních sítích zprvu informoval pouze o tom, že prodělal operaci kvůli zlomené čelisti na dvou místech.

Množily se domněnky o tom, že se umělec dostal do potyčky s jiným mužem kvůli ženě. To však brzy Navrátil začal vyvracet. „Ať tady nekolují pohádky. Čekal jsem na tágo. Najednou šlupka bez varování a hotovo. Žádné šarvátky, žádná interakce, ani mejdan,“ zdůrazňoval v příspěvku na sociálních sítích.

Případem se od začátku zabývá také policie, která hledá svědky, kteří by incident viděli nebo jej měli dokonce natočený. Podle informací CNN Prima NEWS navíc zahájila proti dosud neznámému útočníkovi úkony trestního řízení pro zločin ublížení na zdraví.

Údajným napadením zpěváka Miraie Navrátila se zabývá policie. Případ vyšetřuje jako zločin ublížení na zdraví, za což pachateli hrozí až osm let za mřížemi. Policisté se na veřejnost obrátili s žádostí o pomoc – shání svědky a videozáznamy, které by jim mohly pomoci incident objasnit. Uvedli to v pátek v tiskovém prohlášení.

Boxerská helma jako dárek

Dnes je již Navrátil z nemocnice doma, byl propuštěn do domácí péče. Jeho parťáci z kapely mu tak v pondělí 12. srpna mohli přijít popřát ke 32. narozeninám, které měl o den dříve. Zraněnému kolegovi přinesli dětské přesnídávky, kelímek s brčkem, boxerskou helmu a další originální dary.

A o další „dárek“ se kapela s fanoušky podělila 14. srpna. Na sociálních sítích zveřejnila video s jasným vzkazem: termíny pro Mirai Summer Fest 2025 – jehož zbývající část musela být kvůli hospitalizaci frontmana pro letošní rok zrušena – byly zveřejněny.

„Jak jsme vám slíbili, oznamujeme nové termíny přesunutých zastávek Mirai Summer Festu na rok 2025. Děkujeme, že jste s námi, vždy se pro vás snažíme dělat to nejlepší. Právě proto nás mrzí, že v Mirai Summer Festech nemůžeme tento rok pokračovat. Neseme však super zprávy. Pro příští rok se nám už podařilo najít náhradní termíny,“ uvedli umělci.

ČTĚTE TAKÉ: Zpěváka Miraie zbili kvůli dívce, tvrdí zdroj. Měl se jí dvořit, i když byla zadaná

Na videu je zachycen i samotný frontman: s ochrannou helmou na hlavě, jak pije brčkem. „Do příštího léta doladíme všechny detaily, abyste se na festivalu cítili ještě úžasněji! Společně si Mirai Summer Fest 2025 užijeme naplno se vším, co k němu patří, bude to bomba! Děkujeme za vaši trpělivost, pochopení a lásku,“ dodala kapela.

Tagy:
zranění nemocnice policie hudba vyšetřování Instagram pomoc kapela hudební skupina sociální síť Mirai zpěvák Mirai Navrátil napadení spekulace turné Sebastian Navrátil umění a zábava umění, kultura, zábava a média trestná činnost, právo a spravedlnost společenská rubrika