Zděšení kvůli portrétu princezny Kate. Tu příšernost kreslilo osmileté dítě? ptají se lidé

Nový portrét britské princezny Kate, který ozdobí obálku červencového vydání magazínu Tatler, vzbudil v části veřejnosti zděšení. Podle ní se vyobrazená žena nikterak nepodobá manželce prince Williama.

Autorka portrétu, britsko-zambijská umělkyně Hannah Uzorová, se při tvorbě inspirovala videem sdíleným v březnu, v němž princezna Kate oznámila, že jí byla diagnostikována rakovina. Dílo má vzdávat hold její odvaze a důstojnosti. Obraz zachycuje Kate Middletonovou na prvním státním banketu za vlády krále Karla III. v londýnském Buckinghamském paláci 22. listopadu 2022 během státní návštěvy Spojeného království prezidenta Jižní Afriky Cyrila Ramaphosa, popsal server The Express. Nový portrét princezny z Walesu se má objevit na obálce červencového čísla časopisu Tatler.

ČTĚTE TAKÉ: Kate se potýká s vysilujícími vedlejšími účinky chemoterapie. Přichází o vlasy, tvrdí média

„Je důležité zachytit duši člověka. Strávila jsem spoustu času studiem jejích fotografií a videí. Viděla jsem ji s rodinou, na diplomatických návštěvách, veslovat nebo mezi dětmi v hospici,“ uvedla Uzorová.

Podobizna manželky následníka trůnu nikterak nenadchla královskou redaktorku časopisu The Times. „Moc nevím, co k tomu mám říct, snad jenom hmm,“ napsala na platformě X Kate Manseyová.

Líbí se vám portrét princezny Kate, který bude zdobil obálku časopisu?

A radost neměla ani většina komentujících na sociální síti Instagram, kde byl obraz uveřejněn. „Vůbec se jí nepodobá,“ napsal jeden z fanoušků královské rodiny. „Absolutně to nevypadá jako princezna,“ přidal se další.

Jiný z komentujících se pak dotázal, proč magazín Tatler takto „příšerný“ obraz vůbec hodlá publikovat. „Hrozný portrét princezny z Walesu. Kdo schválil, aby byl na obálce?“ nechápal.

Někteří pod příspěvkem i zavtipkovali. „Vyhrálo snad osmileté dítě školní cenu za namalování portrétu princezny z Walesu?“ „Ne každý umělec může malovat portréty, a tohle je důkaz,“ zaznělo dále v komentářích.

Mezi komentáři ale zazněly i pozitivní reakce. „Ten portrét se mi líbí. Je originální a vystihuje ducha princezny. Úžasná umělkyně. Lidé se musí dívat dál než na povrch,“ okomentovala uživatelka.

Rozporuplné reakce vyvolal i nedávno odhalený oficiální portrét krále Karla III., kterému stejně jako princezně byla nedávno diagnostikována rakovina.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Karel III. byl otevřený, Kate vyvolala negaci. Expertka zhodnotila přístup královské rodiny

Tagy: