Královské rodině dochází s Harrym trpělivost. Tohle si Alžběta nezaslouží, říkají zasvěcenci

Meghan Markle a Prince Harry očekávají druhého potomka

Královna Alžběta II. oslavila narozeniny

Princ Harry se dostal pod palbu za slova, která pronesl po návštěvě své babičky královny Alžběty II. Vévoda ze Sussexu popudil nejen zaměstnance paláce, ale i zbytek své rodiny, které s jeho arogantním chováním už dochází trpělivost.

Princ Harry navštívil svou babičku v Londýně minulý týden. Společnost mu dělala jeho manželka Meghan. „Bylo to skvělé. Bylo opravdu příjemné vidět ji osobně a v soukromí. Bylo to krásné,“ řekl o návštěvě vévoda ze Sussexu v rozhovoru s americkou televizí NBC.

„Víte, je ve skvělé formě. A pořád má ten svůj skvělý smysl pro humor a já se jen ujišťuji, že je pod ochranou a má kolem sebe ty správné lidi. Já i Meghan jsme si s ní dali čaj a bylo opravdu příjemné si s ní popovídat. Máme zvláštní vztah, mluvíme spolu o věcech, o kterých nemůže mluvit s nikým jiným,“ řekl vévoda ze Sussexu.

Právě slova o královnině bezpečí či údajných tajemstvích měla popudit zaměstnance paláce. Zdroj blízký královské rodině deníku Daily Mail řekl, že je v šoku z Harryho „dechberoucí arogance“. „Královna má narozeniny a navzdory těžkému roku, kdy se potýkala se zdravotními problémy, lidé naplno pracují na tom, aby se její platinové jubileum stalo nezapomenutelnou událostí, která náležitě uctí tak pozoruhodnou ženu. Tohle si prostě nezaslouží,“ uvedl zasvěcený zdroj.

O tom, že Harry měl se svou babičkou vždy dobrý vztah, není pochyb. Podle výše jmenovaného deníku měla britská panovnice vždy pro svého vnuka slabost. Harry jí prý navíc vždy dokázal přesvědčit, aby vystoupila ze své komfortní zóny. Například když před lety zahájil hry Invictus Games pro invalidní válečné veterány, byla na něj královna tak pyšná, že souhlasila, že si s ním zahraje ve virálním skeči na sociálních sítích.

Na schůzku s otcem přijel pozdě

Představa, že by s Harrym probírala něco, co by tajila před Charlesem, Williamem a dalšími blízkými lidmi, však byla některými zasvěcenci přijata s posměchem. „Netuším, s jakým úmyslem taková slova Harry řekl, ale měl by začít přemýšlet, než otevře pusu,“ doplnil zdroj blízký královské rodině. Během rozhovoru pro americkou stanici NBC princ Harry, který je stále šestý v pořadí na trůn, také jasně řekl, že v dohledné době plánuje zůstat v USA a Spojené království za svůj „domov“ nepovažuje.

Právě těmito slovy si Harry popudil také zbytek rodiny, zejména svého otce. Během krátké zastávky v Londýně se s Charlesem sešel jen krátce a ještě na schůzku přišel pozdě. Podle personálu královského paláce už Charlesovi s Harryho arogantním chováním dochází veškerá trpělivost.

Tagy: