Yvonne Přenosilová našla životní lásku v Německu. Díky svému muži se stala baronkou

Yvonne Přenosilová patřila mezi pěvecké legendy.

Yvonne Přenosilová, která se stala slavnou už v šedesátých letech díky hitům Boty proti lásce a Roň slzy, potkala muže svých snů až po nucené emigraci v Německu. Spolu s láskou a posléze potomkem navíc získala i titul baronky. Jaké bylo soukromí nezapomenutelné české zpěvačky, která zemřela ve věku 76 let?

Milostný život Přenosilové byl oproti jiným zpěvačkám velmi skromný. Jak vzpomínala, v branži žádného ctitele neměla a ani ona se do nikoho vyloženě nezamilovala. Zamlada se jí dvořil například komunistický agent Minařík, měl to ale marné.

ČTĚTE TAKÉ: Nevolej záchranku, prosila Yvonne Přenosilová. Sousedka přiblížila její poslední chvíle

„Ten po mně prahnul, to je pravda. I když dodnes nevím, jestli byl zamilovaný, nebo to bylo v popisu práce. Nosil kytičky a pro maminku dortíky. Táta mě vychovával jako kluka, možná proto jsem se o chlapy nestarala. Byli mi jedno. Matka brečela na špatném hrobě, když chránila mé panenství a podezírala kdekoho. Tajně jsem kouřila v autokaru –⁠ a to bylo jediné, co mě zajímalo,“ popisovala s úsměvem Yvonne Přenosilová pro web iDNES.cz.

Syn s manželem zůstali v Německu

Životní lásku našla až v Německu, kam po srpnu roku 1968 emigrovala, když podepsala výzvu Dva tisíce slov. Vdala se za advokáta šlechtického původu von Schuckmanna a stala se baronkou. V manželství se jim narodil syn Maxmilián. Do rodné vlasti se vrátila hned po revoluci v roce 1989, ale bez rodiny. Syn zůstal v Německu se svým otcem.

Žádný další partnerský vztah až do konce svého života už nenavázala. „Tady zaklapla vrátka. Ale to neznamená, že nejsem ráda ve společnosti mužů,“ prozradila před sedmi lety, krátce před svými sedmdesátými narozeninami v rozhovoru pro iDNES.cz.

Přenosilová měla multikulturní kořeny. Matka, která byla Rakušanka, se s jejím otcem Čechem seznámila v Palestině. „Tatínek pracoval jako strojní inženýr, za války utekl a bojoval v britské armádě v československém oddělení. Dostal se až do Palestiny, což byla tehdy britská kolonie, a tam potkal moji maminku. Její první manžel byl Žid a utíkal před nacisty. Kamarádka ji v Jeruzalémě vylákala na čaj o páté, že prý tam hraje krásnej českej oficír na piano, a byla z toho osudová láska. Po válce přijeli do Prahy,“ líčila zpěvačka.

Tagy: