Zagorová naposledy na veřejnosti: Vypadala spokojeně, chtěla zpátky před fanoušky

Blanka Matragi a Hana Zagorová

Ačkoliv Hanu Zagorovou v posledních měsících trápily vážné zdravotní problémy, kvůli kterým musela dokonce odložit plánovaná vystoupení, zpěvačka se nevzdávala. Doufala, že jakmile se její stav zlepší, vrátí se před své fanoušky na podium. To se ale už nestane. Zagorová zemřela v pátek 26. srpna. Naposledy se na veřejnosti objevila jen pár týdnů po náhlém kolapsu loni v říjnu.

Strach o Zagorovou provázel její fanoušky od loňského října, kdy zpěvačka doma zkolabovala. Její manžel Štefan Margita byl tou dobou v Košicích. Protože se k zpěvačce nikdo nemohl dostat, zavolal k pražskému bytu zámečníka, který do deseti minut zakročil. Díky rychlému zásahu záchranářů a rodinných přátel byla Zagorová převezena do nemocnice.

Zpěvačka pak uvedla, že měla nalomené tři obratle. Od té doby se potýkala s přetrvávajícími bolestmi zad. „Já trpím strašně,“ přiznala tehdy zpěvačka.

Jelikož byla velká bojovnice, hned pár týdnů po propuštění se objevila na oslavě 80. narozenin Makrama Martragiho, manžela slavné návrhářky Blanky Matragi, která se uskutečnila na konci října. Zagorová tehdy sršela optimismem a jakékoliv potíže na sobě nedávala vůbec znát, píše deník Blesk.

Její zdravotní stav se ale postupně zhoršoval. Kromě vrozené nemoci, která snižuje kvalitu červených krvinek, ji trápila také těžká osteoporóza. Zpěvačka byla poté několikrát hospitalizována, naposledy koncem května poté, co doma opět zkolabovala. Po dvou týdnech ji z nemocnice propustili. V té době dokonce pomýšlela i na dovolenou.

„Museli bychom se dohodnout na transfuzích, které stále potřebuji. Naštěstí jsou dobré letecké spoje, takže bych mohla na otočku kvůli transfuzi do Prahy přiletět a pak zase zpátky odletět,“ uvedla Zagorová. Na cestu se plánovala vypravit koncem srpna nebo v září.

Zagorová do poslední chvíle doufala, že se jí podaří ještě vrátit na jeviště a nikdy neztrácela naději. „Musím být hodně v posteli, ale už jsem začala chystat desku. Mám zatím hotových sedm písniček a jsou moc krásné,“ řekla v květnu v pořadu Showtime.

Tagy: