Šílený příběh z říjnového masakru. Izraelci se před vražedným komandem schovali do lednice

Izraelci se schovali před teroristy z Hamásu v ledničce.

Izraelci se schovali před teroristy z Hamásu v ledničce

Izraelci sdíleli další video ze 7. října, kdy na území židovského státu vtrhli palestinští ozbrojenci z Hamásu. Na nově zveřejněných záběrech je vidět útok teroristů na obchod u čerpací stanice v kibucu Magen. Dva izraelští zaměstnanci samoobsluhy unikli smrti jen o vlásek – před vraždícím komandem se schovali do velké lednice. Teroristé nakonec pátrání vzdali, z obchodu si alespoň odnesli potraviny i odpadkový koš.

„Nové záběry ze 7. října ukazují nový úhel brutality Hamásu. Dva izraelští zaměstnanci samoobsluhy v kibucu Magen zrovna chtěli otevřít. Čelili útoku teroristů,“ uvedl na sociální síti X Yaari Cohen, který pracuje na izraelském ministerstvu zahraničí.

Ze záznamu bezpečnostních kamer je patrné, že ozbrojenci z Hamásu zaútočili na klidný obchod u čerpací stanice ráno krátce před 8. hodinou. Izraelský zaměstnanec podniku Bar Nahmani chtěl společně se svým kolegou zrovna otevřít. Když zaslechli střelbu, šli se podívat ven z obchodu. Následně zahlédli několik ozbrojených teroristů z Hamásu, kteří běželi přímo k nim.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kde je dnes pro Židy nejbezpečněji? Nejvíce „srdíček“ získalo na sítích Česko

Nahmani a jeho kolega se rozhodli, že utečou zadním vchodem. Ten byl však k jejich smůle zamčený. Nezbývalo nic jiného než se schovat uvnitř samoobsluhy. „Myslel jsem, že je konec,“ přiznal Nahmani podle izraelského rádia Sedmá stanice. Téměř jisté smrti nakonec unikl jen o vlásek.

„Můj kolega prokázal velkou odvahu. Rychle otevřel dveře od ledničky,“ popsal Nahmani s tím, že si oba vlezli do velkého chladicího přístroje a zavřeli za sebou dveře. Jak se situace vyvíjela dál, ukazují kamerové záznamy.

Dovnitř násilně vtrhla skupina asi deseti teroristů s neprůstřelnými vestami. Vyzbrojeni byli útočnými puškami typu AK-47, kterými předtím do obchodu stříleli. Členové Hamásu nejdříve prohledali obchod, zda se v něm neskrývají izraelští civilisté.

„Jeden z nich prošel jen kousek vedle lednice. Slyšeli jsme je, jak se baví v arabštině. Můj kolega je beduín, takže jim rozuměl. Podle něj si povídali o tom, jak nás chtějí najít a zabít,“ sdělil Nahmani. Je tak zřejmé, že teroristé Nahmaniho a jeho kolegu zahlédli už ve chvíli, kdy mířili k obchodu.

Připomeňte si okolnosti útoku Hamásu na Izrael ze 7. října 2023:

Dva izraelští občané měli obrovské štěstí, že nikdo z útočníků lednici neotevřel ani během rabování. Palestinští radikálové si z obchodu odnesli nejrůznější potraviny včetně sušenek, pečiva a balíku ovocných limonád. Z nějakého důvodu sebrali i odpadkový koš.

„Když teroristé nenašli nikoho, koho by mohli zabít, přistoupili k rabování obchodu,“ konstatoval Yaari Cohen z izraelského ministerstva zahraničí.

Přečtěte si další příběhy o masakru ze 7. října:

Tagy: