Silný vítr je konečně pryč. Víkend bude slunečný, pozor na ranní mlhu a námrazu

Žena na balkóně

Silný vítr je minimálně na pár dnů pryč. Podle meteorologů nehrozí v dalších desítkách hodin vichřice, která ke konci pracovního týdne komplikovala život nejen českým domácnostem, ale také hasičům či záchranářům. Víkend by měl být slunečný s teplotami až 13 °C. Vyplývá to z nejnovější předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V sobotu bude polojasno až skoro jasno, během dne pak přechodně oblačno. Přeháňky se objeví zpočátku na jihu republiky, následně se přesunou na sever a severovýchod republiky. V místech nad 800 metrů bude sněžit. Nejvyšší teploty vystoupají na 8 až 12 °C, na horách ke 3 °C. Na rozdíl od posledních dnů bude foukat pouze mírný severozápadní až západní vítr o rychlosti 3 až 7 m/s, později odpoledne začne ještě slábnout.

Noc na neděli bude jasná a oblačná, na horách se sněhovými přeháňkami. „K ránu v nižších a středních polohách hrozí místy ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší teploty klesnou na 2 až -3 °C,“ píší meteorologové na svém webu. Vát bude slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Jasná obloha nás čeká během neděle. Ráno a dopoledne budou v nižších a středních polohách místy mlhy, řidiči by si měli dát pozor na námrazu. Nejvyšší teploty vystoupají na 9 až 13 °C. „Foukat bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti 2 až 6 m/s,“ dodávají meteorologové. Na víkend není zatím v platnosti žádní výstraha.

Tagy: