Pozor na nebezpečnou kojeneckou vodu. Po požití hrozí potíže, varuje drogerie a vrací peníze

Řetězec drogerií DM stahuje z prodeje kojeneckou vodu. Produkt by mohl být mikrobiologicky kontaminován, upozornila ve středu společnost v prohlášení na svém webu. Zákazníkům doporučila vodu nekonzumovat. Zároveň slíbila možnost vrácení nebezpečného produktu na kterékoliv prodejně, a to i bez předložení účtenky.

Stažení se týká kojenecké vody 1 l značky babylove, a to s uvedenými daty minimální trvanlivosti v rozmezí od 27.08.2025 do 30.11.2025. Datum spotřeby je uvedeno na zadní straně etikety dole, upřesnila společnost. Ostatní data trvanlivosti a jiné produkty značky babylove jsou podle ní v pořádku.

ČTĚTE TAKÉ: Nebezpečná kuřecí prsa z Polska, obchodní řetězec je stahuje z prodeje. Nejezte ho, varuje

Společnost upozornila, že stažení z prodeje je pouze preventivní, z důvodu „možné mikrobiologické kontaminace“. Při požití produktu zřejmě hrozí jen nízké zdravotní riziko. „Ale u citlivých jedinců, jako jsou malé děti, se mohou vyskytnout žaludeční a střevní potíže,“ píše drogerie dm na svém webu.

Proto drogerie prosí zákazníky, aby potenciálně škodlivý produkt raději nekonzumovali. Vodu mohou vrátit na jakékoliv prodejně se zárukou vrácení peněz. „Peníze budou zákazníkům vráceny bez předložení účtenky i v případě vrácení již otevřených produktů,“ slibuje společnost.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Ceny obědů překročily 200 korun, nejdražší jsou na jihu Čech. Kde se najíme nejlevněji?

Tagy:
peníze zdraví voda Česko drogerie Dm-drogerie markt kojenecká voda produkty a služby ekonomika, obchod a finance