CNN Prima News Lifestyle Komerční sdělení

Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory

  • Téma: Komerční sdělení
  • CNN Prima NEWS
  • 26. dubna 2024 18:40

V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP. Podnik nazvaný Merida Stolové hory je součástí prestižního Škoda Auto Český pohár v maratonu, díky němuž se sejde v krásném prostředí chráněné krajinné oblasti Broumovsko nejen česká maratonská špička, ale také nadšení bikeři a rodiny s dětmi.

Tři trasy vedoucí přes česko-polské pomezí uspokojí potřeby cyklistů všech úrovní. Každá trasa nabízí unikátní kombinaci náročných kopců a zábavných sjezdů, což závodníkům umožní nejen prověřit fyzickou zdatnost, ale užít si i nádherné přírodní scenérie.

ČTĚTE DÁLE: Strach o hvězdu světové cyklistiky. Kämna skončil v nemocnici, na Tenerife ho srazilo auto

Trasa A, kde se loni rozhodovalo o maratonský národní titul, nabídne 68kilometrovou trať s celkovým převýšením přes 2 200 metrů. Tato trasa vede na polské území do národního parku, kde se nacházejí výborné bikové podmínky.

Pro ty, kteří preferují kratší a méně náročné trasy, je připravena 36kilometrová trasa B s převýšením okolo 1 000 metrů. Významným bodem této trati je polský vrchol na jedenáctém kilometru známý jako Ptasia Skala nabízející majestátní výhled. Po zdolání kopce následuje pestrý terén, který vede až k finiši v areálu skokanských můstků v Machově.

Pro rodiny a méně zkušené cyklisty je ideální trasa C, zvaná Prima jízda. Tato 14kilometrová trasa s mírným převýšením 340 metrů vede také na území Polska a vrcholí na stejném kopci Ptasia Skala. Po dosažení vrcholu účastníci sjíždí terénem až do cíle.

Kromě hlavních závodů se v areálu skokanských můstků Machov dopoledne uskuteční také dětské závody pro nejmenší cyklisty do 10 let. Pro tyto mladé nadšence jsou připraveny bezpečné a zábavné okruhy v okolí areálu, aby i oni mohli zažít pravou závodní atmosféru. Třetí závod seriálu Prima CUP tak představuje skvělou příležitost pro všechny milovníky cyklistiky a přírody.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se na jeden z předchozích závodů ze seriálu Prima CUP

Tagy: