Sledujte ZÁZNAM Co Čech, to politik: Ringo Čech a Michael Kocáb o situaci kolem Zemana

Michael Kocáb a František Ringo Čech

Nejlepší hlášky z Co Čech, to politik!

Sledujte živě pořad CNN Prima NEWS Co Čech, to politik! Hosty budou tentokrát dva hudebníci, a zároveň politicky angažovaní lidé, tedy Michael Kocáb a František Ringo Čech. Co říkají na situaci kolem hospitalizace Miloše Zemana? Jaký mají názor na zrušený ceremoniál předávání státních vyznamenání? A koho vidí do budoucna jako hlavu státu? O tom a dalším už v 18 hodin na CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku.

Michael Kocáb a František Ringo Čech prosluli zejména jako zpěváci, avšak oba mají i politické zkušenosti. Kocáb působil jako ministr pro lidská práva a Ringo Čech pro změnu zprvu jako poslanec ČSSD, ale v předminulých volbách v roce 2017 byl neúspěšným lídrem SPOZ.

Dá se předpokládat, že oba mají názor na současnou politickou situaci. Na přetřes tak přijde mimo jiné sestavování vládnoucí koalice mezi uskupeními Spolu a PirSTAN.

Mezi témata aktuálního pořadu Co Čech, to politik! samozřejmě patří i situace kolem prezidenta Miloše Zemana. Jeho zdravotní stav mu neumožní 28. října tradičně předávat státní vyznamenání, a tak se musel ceremoniál posunut na 1. ledna. Jména některých oceněných se však již dostala na povrch.

Kocáb s Ringo Čechem mají u diskuse o prezidentovi setrvat déle. Zemanovo funkční období se totiž blíží ke konci a začíná se řešit otázka jeho nástupce. Kocáb se v minulosti nebránil možné kandidatuře, odhodlá se k ní nyní? A koho vidí jako hlavu státu Ringo Čech?

Pořad Co Čech, to politik! sledujte na CNN Prima NEWS či v našem článku v 18 hodin.

Tagy: