Sledujte Partii: Velká politická debata s Richterovou, Vondrou, Knotkem a Hrnčířem

Moderátorka Terezie Tománková

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Boj o rozpočet, úspory i pozornost ve Sněmovně. V pořadu Partie Terezie Tománkové budou na tato témata debatovat ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák z hnutí STAN a předseda sněmovního ústavně-právního výboru Radek Vondráček z hnutí ANO. Ve druhé části bude pokračovat velká politická diskuse čtyř zástupců různých politických stran a hnutí. Pořad můžete sledovat v neděli v 11 hodin na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

České veřejné finance jsou nadále ve výrazné nerovnováze. Ve zprávě o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí to ve čtvrtek konstatovala Národní rozpočtová rada. Vládní konsolidační balíček a úprava penzijního systému podle ní mohou změnit trend a oddálit náraz na dluhovou brzdu, do budoucna ale bude třeba v konsolidaci pokračovat.

ČTĚTE TAKÉ: Babiš obstruuje kvůli propagaci sítí. Můžeme mu poskytnout nahrávací studio, nabídl Farský

Ministerstvo financí zdůraznilo, že stabilizace veřejných financí je hlavní prioritou vlády. „Konsolidační balíček je důležitým krokem k zastavení trendu prohlubování deficitů. Další opatření cílící na delší horizont budou věcí politické dohody vlády, ostatně stejně jako tomu bylo v případě samotného ozdravného balíčku,“ uvedlo ministerstvo. Opozice se s vládou v mnohém neshodne.

V pořadu Partie naposledy debatovali předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda SPD Radim Fiala. Co političce opoziční poslanec vyčetl, se dozvíte v níže přiloženém videu:

Jaká panuje atmosféra ve Sněmovně při řešení rozpočtu a hledání úspor? Hosty nedělení Partie budou ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) a předseda sněmovního ústavně-právního výboru Radek Vondráček (ANO).

Ve druhé části přijde velká politická diskuse. Pozvání přijali:

  • místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Olga Richterová (Piráti)
  • europoslanec Alexandr Vondra (ODS)
  • europoslanec Ondřej Knotek (ANO)
  • poslanec Jan Hrnčíř (SPD)

Nedělní Partii s Dvořákem a Vondráčkem můžete sledovat od 11. hodiny živě na CNN Prima NEWS, Primě nebo v tomto článku.

Tagy: