Sledujte pořad Co na to premiér: Jak vláda zvládá situaci kolem protestů a drahých potravin?

Předseda vlády a ODS Petr Fiala v pořadu Co na to Premiér

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Stávka učitelů, stávka lékařů, protesty po celém Česku. Jak zvládá vládní kabinet situaci v posledních týdnech? A co premiér, který upozorňuje na drahé potraviny v Česku, dělá pro to, aby byly levnější? Hostem Terezie Tománkové v pořadu Co na to premiér bude předseda vlády Petr Fiala (ODS). Exkluzivní rozhovor sledujte ve středu ve 21:00 na CNN Prima NEWS.

V českých nemocnicích od pátku platí výpovědi dobrovolné přesčasové práce, kterou podalo více než šest tisíc lékařů. Chtějí tak podpořit své požadavky na změny zákoníku práce a růst mezd a platů. S premiérem Petrem Fialou (ODS) se ve čtvrtek sice dohodli na 9,8 miliardách korun z veřejného zdravotního pojištění na nárůst odměňování, čekají ale na písemné potvrzení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Doživotní renta pro lékaře? To není normální, vláda ukazuje slabost, nechápou exministři

Minulý týden proběhla rovněž celorepubliková stávka, kterou vyhlásily odbory. Premiér ji označil za neodůvodněnou. Uvedl, že především nerozumí protestu ve školství, kde podle jeho slov vláda meziročně zvyšuje rozpočet a učitelům garantuje plat na 130 procentech průměrné mzdy. Jak napjatou situaci kabinet zvládá? I na to Fiala bude odpovídat v pořadu Co na to premiér.

Šéf kabinetu před měsícem vyrazil na nákupy do Německa. Poté sdělil, že potraviny tam jsou levnější že je navíc za stejnou cenu prodávají ve větších baleních. Od opozice si za toto zjištění vysloužil posměch. Co tedy dělá pro to, aby potraviny zlevnily také v Česku? I to bude tématem středečního večerního vysílání.

Sledujte pořad Co na to premiér s Petrem Fialou od 21:00 na stanici CNN Prima NEWS či přímo zde v článku.

Tagy: