Sledujte RADAR: Česko zahalí mlhy, přijde i déšť a oteplení. Podívejte se, jak bude u vás

Ilustrační foto.

Počasí (25.2.2024 10:19)

V příštím týdnu by mělo na území Česka zavládnout oblačno s občasnými srážkami. Do nedělního poledne zároveň platí v několika regionech povodňová bdělost. Nebývale vysoké teploty nás neopustí, naopak budou dále růst, výrazně tepleji bude zpravidla ve východní části země. Řidiči by si ale po ránu měli mít na pozoru kvůli možným mlhám.

neděli nás čeká oblačná až polojasná obloha, na jihu a východě Čech a na Českomoravské vrchovině bude zataženo. Ráno se podle Českého hydrometeorologického ústavu mohou ojediněle objevit mrznoucí mlhy. Ojediněle se rovněž vyskytne slabý déšť a v horských polohách sněžení. Odpoledne a večer se nebe od jihozápadu začne rozjasňovat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 7 a 11 °C, na severovýchodě a východě dosáhnou až 14 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děsivá předpověď vědců. Oceánské proudy kolabují, Evropě hrozí ochlazení o 30 stupňů, píše CNN

V některých regionech zpočátku neděle stále platí povodňová bdělost. Oproti původní výstraze, kterou meteorologové vydali pro desítky okresů na následující dny až do odvolání, je v platnosti pouze do 12 hodin na východě Ústeckého kraje, na severu Středočeského a v části Olomouckého kraje.

V noci na pondělí se obloha postupně zatáhne, místy se objeví mrznoucí mlhy, teploty se propadnou až k −2 °C. Zhoršená viditelnost může vydržet i ráno. „Mlh a nízké oblačnosti bude poměrně hodně, hlavně v ranních a dopoledních hodinách,“ doplnil ve vysílání CNN Prima NEWS Martin Adamovský z Českého hydrometeorologického ústavu. Oblačnosti bude v průběhu dne ubývat. Denní maxima čekají meteorologové v rozmezí 9 až 13 °C. Teplotní rozdíly v částech Česka budou velmi výrazné, zatímco na západě budou maxima okolo 7 °C, na východě dosáhnou až k 15 °C.

úterý se do Česka vrátí déšť, obloha bude oblačná až zatažená s ojedinělými přeháňkami. Ráno a dopoledne se ojediněle vyskytnou mlhy. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 7 a 11 °C, ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku mezi 11 a 16 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť, bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Občasný déšť a přeháňky nás budou provázet i ve středu, ve zbytku týdne budou srážky ojedinělé. Vydrží i nezvykle vysoké teploty s dalším oteplením o víkendu, kdy dosáhnou průměrná denní maxima až 14 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Klimatická katastrofa je před námi, hájí Gregorová Green Deal. Králíček ji poslal do Číny

Tagy: