Sledujte speciál 360°: Co nás čeká? Odpoví Bartoš, Šmarda, Okamura a Pekarová Adamová

Ivan Bartoš, Michal Šmarda, Tomio Okamura, Markéta Pekarová Adamová

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Kdy konečně epidemii porazíme? Jak se poučit z předchozích chyb a co nás v dalších týdnech a měsících čeká? Hosty druhé poloviny speciálního vysílání 360° Pavlíny Wolfové budou místopředseda ČSSD Michal Šmarda, předseda Pirátů Ivan Bartoš, předseda SPD a místopředseda Poslanecké sněmovny Tomio Okamura a předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Sledujte je živě od 21 hodin na televizi CNN Prima NEWS nebo živě v tomto článku.

Za necelý rok se koronavirem v Česku nakazilo přes 1,2 milionu lidí, zemřelo jich přes 20 tisíc a v nemocnicích leží ve vážném stavu asi 1500 pacientů. Podle prezidenta Miloše Zemana se ale země nenachází uprostřed národní katastrofy. „Jsme v situaci, kdy, i když někteří lamentují, se tato katastrofa blíží svému konci,“ řekl Zeman ve speciální nedělní Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS, kdy zároveň zhodnotil rok s koronavirem.

Podle Zemana je klíčovou cestou z krize vakcinace. Odhaduje, že nejpozději v září tohoto roku by mohla být proočkována velká většina tuzemské populace a v tu chvíli pandemie skončí.

Premiér Andrej Babiš zase v Partii připomněl, že nikdy neodstoupí. „Já od rána do večera bojuju za vakcíny. Já jsem obchodník, a kdyby to měli zařizovat úředníci z ministerstva, ještě nic nemáme,“ rozohnil se v pořadu. Minulý týden odhadoval, že na „výročí“ od prvního potvrzeného případu koronaviru v Česku bude situace úplně nejhorší za celý dramatický rok.

Jak se poučit z předchozích chyb?

Moc se nepletl. Čísla nově nakažených a hospitalizovaných totiž stále rostou, v nemocnicích zbývají poslední volná lůžka. To vše rok poté, co tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) veřejnosti v neděli 1. března 2020 oznámil, že v Česku došlo k prvním třem případům nákazy covidem.

O tom, kdy epidemii porazíme, jak se poučit z předchozích chyb a co nás v dalších týdnech a měsících čeká, budou mluvit v pořadu 360° Pavlíny Wolfové místopředseda ČSSD Michal Šmarda, předseda Pirátů Ivan Bartoš, předseda SPD a místopředseda Poslanecké sněmovny Tomio Okamura a předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Sledujte speciální vysílání s politiky v pondělí 1. března od 21 hodin na CNN Prima NEWS nebo živě v tomto článku.

Tagy: