Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Výsledky kontrol zmrzliny, které letos provádějí hygienické stanice, jsou alarmující. Ukazují na vyšší výskyt bakterií, než dovoluje norma. Nejčastějším hříchem zmrzlinářů je přitom nedostatečná údržba zmrzlinových výrobníků. Nekvalitní zmrzlinu ale můžete poznat i na první pohled. Nejen o tom v Hlavních zprávách od 18:55.
Bolesti břicha, průjmy, nebo zvracení – to jsou nejčastější následky konzumace zmrzliny, která má vyšší výskyt škodlivých bakterií, než dovoluje norma. „Zatím máme dlouhodobou zkušenost, že zhruba 30 procent vzorků nevyhoví,“ nechala se slyšet Dana Šalamounová, mluvčí krajské hygieny Středočeského kraje. Jak rozeznáte dobrou a kvalitní zmrzlinu, po které vám nebude špatně, od té ošizené, případně zdraví škodlivé? Nejen o tom v Hlavních zprávách od 18:55 na Primě a CNN Prima NEWS.
Další úterní program na CNN Prima NEWS:
360° od 20:15
Nejdůležitější události dne analyzované ze všech úhlů pohledu. Pokud o nich mluvíte, my také.
Zprávy od 21:00
Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.
360° od 21:20
Nejdůležitější události dne analyzované ze všech úhlů pohledu. Pokud o nich mluvíte, my také.
Zprávy od 22:00
Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.
Zmrzlina Zdroj: Pixabay