Sledujte ZÁZNAM: Skryté trumfy politických stran v Divoké kartě. Dostanou se do Sněmovny?

Volby do Poslanecké sněmovny odstartují 8. října 2021. (Ilustrační foto)

Divoká karta (917)

Pořad Divoká karta na CNN Prima NEWS si vždy z kandidátních listin jednotlivých stran vytáhne ty politiky, kteří jsou neotřelí a mohou lecčím zaujmout. Tentokrát dostanou prostor nadějné tváře, které jsou sice mnohdy na nízkých místech kandidátek, ale jsou poměrně vidět. Uspějí ve volbách a projdou do Poslanecké sněmovny?

Jejich příčky na kandidátkách jsou sice nízké, ale mají vysoké sebevědomí a hlavně jsou i tak vidět. Řeč je o nadějných politicích, kteří se i ze suterénu kandidátek mohou probít až do Poslanecké sněmovny.

Až na 20. místě kandidátky Spolu v Moravskoslezském kraji je Markéta Vyvlečková z KDU-ČSL. Mladá projektová manažerka je přitom velmi aktivní na sociálních sítích, kde její názory a glosy hojně sdílí i vysoce postavení politici, například europoslanec lidovců Tomáš Zdechovský či jejich stranický šéf Marian Jurečka.

Z 16. místa u koalice Pirátů a STAN ve Zlínském kraji se pokouší uspět hudebník Zbyněk Ziggy Horváth. Ten je reprezentantem Starostů a nezávislých. Nedávno se navíc zviditelnil narušením jednoho z předvolebních mítinků hnutí ANO, na kterém byl i premiér Andrej Babiš.

Svého vyslance poslali do pořadu Divoká karta na CNN Prima NEWS i komunisté. KSČM reprezentuje Arťom Korjagin, kandidující z 8. místa v Praze. Z pozvaných hostů má tak nejlepší výchozí pozici pro zvolení, dokonce až za ním je na 9. místě nynější dlouholetý poslanec komunistů Jiří Dolejš.

O mandát v Poslanecké sněmovně usiluje i mladý herec Michal Košan, který jde do voleb v barvách hnutí Přísaha expolicisty Roberta Šlachty. V Plzeňském kraji kandiduje sice až z 20. místa, ale i on živí naději, že může své kolegy přeskočit díky kroužkování.

Pořad Divoká karta sledujte živě na CNN Prima NEWS či v našem článku již od 18:00.

Tagy:
Andrej Babiš STAN CNN Prima NEWS KSČM Piráti hnutí ANO volby KDU-ČSL Česká pirátská strana Tomáš Zdechovský politická strana ANO 2011 Starostové a nezávislí volby 2021 SPOLU Přísaha Markéta Vyvlečková Divoká karta Arťom Korjagin Zbyněk Ziggy Horváth Michal Košan Poslanecká sněmovna ČR Sněmovna reprezentantů Spojených států amerických