Sledujte ŽIVĚ speciální vysílání: Česko sčítá škody a ztráty po úderu tornáda

Hodonín

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Břeclavsko a Hodonínsko ve čtvrtek večer zasáhlo tornádo, některé obce téměř srovnalo se zemí, hlášení jsou první mrtví a podle předběžných informacích je až dvě stě zraněných. Škody na majetku jsou pro místní obyvatele nedozírné. Co bude dál? Sledujte speciální vysílání CNN Prima NEWS.

Na pomoc vyrazily všechny jednotky integrovaného záchranného systému (IZS) včetně záchranných útvarů a USAR týmů, které vyhledávají lidi pod sutinami. Policie ČR poslala do postižených oblastí 360 policistů jako posily, pomůže také armáda.

Nemocnice Hodonín zaznamenala i úmrtí mezi pacienty, které přijala. Počet není jasný. Odhadem ošetřila až 200 zraněných. Kvůli bouřkám se převrátil i autobus, na místě byli podle předběžných informací čtyři zranění. Město svolalo krizový štáb.

Bouřka poničila domy, auta i zeleň, odnesla střechu sportovní haly, poničila atletický stadion i s tribunou a také domov seniorů.

Škod a ztrát je však mnohem více. Co bude dál? Sledujte mimořádné zprávy a nejnovější informace přímo z terénu. Od 6:00 na CNN Prima NEWS a webu CNNPrima.cz.

Tagy: