Tragický pád vrtulníku: Při nehodě zahynul ředitel slovinské televize i jeho 13leté dítě

Na jihu Itálie u apulijského města Apricena se v sobotu zřítil vrtulník, který letěl z Tremitských ostrovů v Jaderském moři. Na palubě bylo pět cestujících včetně čtyř slovinských turistů a dva piloti, nikdo z nich nehodu nepřežil, informovala agentura ANSA. Podle slovinských webů je mezi oběťmi i třináctileté dítě a známý ředitel tamní televize.

Tamní záchranáři byli v pohotovosti už od dopoledne, kdy řízení letového provozu ohlásilo, že helikoptéra zmizela z radarů. Později našli zbytky stroje v lesnatém terénu mezi městy San Severo a Apricena.

Vrtulník typu A109 soukromé dopravní firmy přepravoval z ostrovů místního lékaře a čtyři členy jedné slovinské rodiny – včetně Boštjana Riglera, ředitele jedné z nejvýznamnějších televizních společností ve své rodné zemi, informuje web Taylordailypress. Jednomu dítěti bylo třináct let.

Čtyřčlenná rodina, která byla na dovelné na jihu Itálie, dorazila na ostrovy v pátek. Měli se vrátit ještě tentýž večer, ale let vrtulníku byl v pátek večer odložen kvůli špatným povětrnostním podmínkám, píše web 24ur.

„Rozhodli se zůstat přes noc a ráno nastoupit na první let,“ přiblížila novinářka tiskové agentury ANSA Tatiana Bellizziová. Nyní probíhá rozsáhlé vyšetřování.

„Co se stalo, stále není zcela jasné. Zatím víme, že povětrnostní podmínky byly opravdu nepříznivé. V oblasti Gargana zuřila silná bouře, byla i velmi hustá mlha. To jsou předběžné domněnky, proč k této hrozné tragédii došlo,“ dodala Bellizziová.

Tagy: