V 31 letech zemřel bývalý hráč Sparty. Hokejista reprezentoval svou zemi i na olympiádě

Tragická zpráva zasáhla hokejový svět. V pouhých 31 letech zemřel norský reprezentant Alexander Reichenberg, který v sezoně 2017/18 oblékal dres pražské Sparty. O náhlém skonu útočníka informoval klub Lillehammer, za nějž nastupoval poslední tři sezony. Příčinu smrti však neuvedl.

„Hokejový klub Lillehammer dnes (v neděli) s velkým zármutkem přijal zprávu o úmrtí Alexandra Reichenberga. V průběhu let patřil k největším hráčům Lillehammeru a měl za sebou skvělou mezinárodní kariéru profesionála v České republice, Švédsku a Rakousku,“ uvedl klub na sociálních sítích.

ČTĚTE TAKÉ: Rulík odhalil závěrečnou nominaci na MS. Nově povolal Kämpfa, kterých 10 hráčů vyškrtl?

Připomněl také, že útočník hrál i na mezinárodní úrovni za Norsko od kategorie U18 až po národní tým a v roce 2018 reprezentoval Norsko na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Ačkoliv se jednalo o norského reprezentanta, narodil se ve Švédsku. Za Spartu nastoupil ke 42 soutěžním zápasům s bilancí šesti gólů a osmi asistencí.

„Je neuvěřitelně smutné si uvědomit, že jásot publika v Eidsiva Areně už nikdy nebude slyšet a že ti z nás, kteří sedí na tribunách, už nikdy neuvidí hráče se širokým úsměvem, extra fintou nebo tvrdou střelou z kruhu při přesilovce,“ dodal klub s posledním vzkazem do nebe: „Odpočívej v pokoji, číslo 61. Navždy na tebe budeme vzpomínat jako na umělce.“

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Otec kamaráda se zastřelil po návratu z Kuvajtu, říká Humburger před turnajem pro veterány

Tagy: