Snad nám pondělní koncert nezruší plukovník Prymula, doufá David Koller

David Koller během koncertu

Kapela Lucie musela letos zrušit už dvanáct koncertů. Ten třináctý je naplánovaný na pondělí v rámci festivalu Praha Září. Zpěvák skupiny David Koller doufá, že ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO), který má mimo jiné také vojenskou hodnost plukovníka, koncert kvůli koronavirové pandemii nezruší. Koller dal už několikrát jasně najevo, že nesouhlasí s vládními opatřeními proti šíření onemocnění COVID-19. V červenci například vystoupil na demonstraci Za živou hudbu! na Staroměstském náměstí v Praze.

„Už jsme se letos dost nazkoušeli a k ničemu to zatím nebylo. Doufám, že si s Lucií zahrajeme a že nám plukovník koncert nezruší,“ narážel v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS Koller na protikoronavirová opatření, která vyhlašuje ministerstvo zdravotnictví v čele s šéfem resortu Prymulou.

Narozeniny nejsou pro mě. Budu slavit až kilo.

Sám Koller v roce 2019 absolvoval přes sto sólových nebo kapelních vystoupení. Podle svých slov se v necelých šedesáti letech stále zkouší zdokonalovat. „Nebavilo mě žít jen z minulosti, člověk na sobě musí pracovat, hlavně aby nebyl sám sobě revivalem. Chodím například do kryokomory, takže nemám podlitiny na hlasivkách,“ popsal zpěvák.

Šedesát bude zpěvákovi v neděli, den před plánovaným koncertem. Jubileum ale slavit nehodlá. „Slavil jsem padesátiny, ale jinak narozeniny nejsou pro mě. Na těch koncertech je vždy dobrá nálada a my někdy podlehneme a snažíme se udělat párty. Budu slavit až kilo,“ vysvětlil Koller v rozhovoru s moderátorem Liborem Boučkem.

Nikdo nemá čas poslouchat celé desky

Koller v pátek také představil novou skladbu Planeta bez paměti. Reaguje v ní na současnou koronavirovou krizi doma i ve světě. „Bez této doby by text nevznikl. Napsal mi ho Jáchym Topol a trochu sarkasticky je tam řečeno o našem přehnaném strachu,“ vysvětlil záměr písně zpěvák. I když se zdá, že skladba mohla být součástí nového alba, prý tomu tak není.

„Nikdo, včetně mě, nemá čas poslouchat celou desku. Vždycky si stahuji ze streamovacích služeb jednotlivé písně a ještě tak tři čtvrtě roku se budeme věnovat jednolivým skladbám,“ uvedl Koller.

Tagy: