Ukrajinci lstí vyzráli na ruské vojáky. Okupanty pohostili otrávenými pirohy či alkoholem

Ruští vojáci na bojovém vozidle na Krymu (27. února)

Ruská vojska v neděli poprvé zaútočila na Oděsu

Bojovat proti ruským vojákům se naučili Ukrajinci rozličnými způsoby. Lidé u Izjumu v Charkovské oblasti se rozhodli vyzrát na okupanty svou pohostinností. Nejméně 30 Rusů však nečekalo, že jim místní nabídnou otrávené pirohy. O protřelém kroku informovaly zpravodajské služby ukrajinského ministerstvo obrany.

K celému incidentu došlo nedaleko Charkova, druhého největšího města Ukrajiny, kde zaznamenávají od neděle opět silnější ostřelování, než tomu bylo v posledních dnech. Podle bezpečnostních složek Ukrajiny lidé z vesnice v Izjumském okrese řekli ruským vojákům, že je nakrmí a nabídli jim typické pirohy.

Spokojení okupanti však netušili, že se jedná o dobře promyšlenou lest. „Ukrajinci se brání ruským vojákům všemi dostupnými prostředky. Lidé z Izjumu například otrávili Rusy z 3. motostřelecké divize Ruské federace pirohy. V důsledku toho dva okupanti zemřeli,“ uvedly na svých webových stránkách ukrajinské zpravodajské služby.

28 dalších je v nemocnici

Dva zmiňovaní vojáci však nebyli jediní, kteří měli po pečivu zdravotní potíže. „Dalších 28 okupantů bylo převezeno na jednotku intenzivní péče. Jejich současný stav dosud není znám,“ upřesnila služba v sobotu 2. dubna. Případ vzdoru u Izjumu však není jediný, o němž Ukrajinci informují.

„Dalších 500 vojáků 3. motostřelecké divize ruské federace je v nemocnicích kvůli těžké otravě alkoholem neznámého původu. Ruské velení tyto případy připisuje takzvaným ‚nebojovým ztrátám‘,“ dodala služba. Podle webu Daily Mail byl i tento alkohol otráven civilisty.

Tagy: