Střihač brutálně ubil ovci kvůli zlomeným nůžkám, dostal šestnáct měsíců za mřížemi

Novozélandský střihač ovcí Christopher John Tredinnick byl odsouzen k šestnácti měsícům odnětí svobody poté, co v únoru letošního roku ve vzteku zabil jednu z ovcí na farmě v Oxfordu. Vyšetřováním případu se zabývalo ministerstvo pro primární průmysl.

Jednapadesátiletý střihač z Canterburry začal ovci bít, když se začala vzpouzet při stříhání. Tredinnickovi se v tu chvíli rozbily nůžky a udeřil ovci do oka, čímž jí roztříštil kus lebky. Následně ovci vrátil zpět do ohrady. Po chvíli k ní přistoupil a znovu ji udeřil. Po ostříhání zbytku ovcí Tredinnick její tělo naložil do svého auta a majitelům farmy tvrdil, že se udusila a že jí vezme na zkrmení svému psovi.

Případem se začalo zabývat ministerstvo pro primární průmysl. Vyšetřovatelé odvezli tělo ubité ovce z Tredinnickova domu a provedená pitva odhalila těžká zranění lebky. Podle náměstka pro welfare zvířat Graye Harrisona trpěla ovce před smrtí velkou bolestí. „Záměrně jí způsobil utrpení a pokoušel se to skrýt,“ dodal.

Tredinnick před soudem přiznal svou vinu a okresní soud v Alexandře ho minulý týden odsoudil k šestnácti měsícům odnětí svobody a zákazu držení zvířat po dobu dvou let. „Zvířata si zaslouží, abychom s nimi jednali s úctou,“ připomíná Harrison. „Tento druh prohřešku je mezi střihači nezvyklý. Nicméně těm, kteří záměrně působí takové utrpení, můžeme vzkázat jen jedno – budeme to vyšetřovat. Dostanete se před soud.“

Tagy: