Studený vítr zesílí, v pátek bude pršet. Teploty kolem 20 °C ale vydrží

Počasí 23. září 2021

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno. Ráno se místy mohou objevit mlhy a nízká oblačnost, během dne však bude až příjemných 22 °C. K večeru však bude sílit studený vítr. Začátek víkendu navíc proprší, v pátek meteorologové očekávají přeháňky a déšť.

Ve čtvrtek ráno se mohou místy v České republice objevit mlhy a nízká oblačnost, ta bude k večeru od severu přibývat. Nejvyšší teploty však vystoupají k 18 až 22 °C, na horách pak ke 13 °C. Vát bude zpočátku slabý a mírný vítr o síle dva až šest metrů za sekundu. K večeru však bude zesilovat.

V noci na pátek bude vítr místy dosahovat síly až patnácti metrů za sekundu. Bude oblačno až zataženo a nejnižší teploty budou 14 až 10 °C. „Přes české území navíc přejde studená fronta od severu, za kterou se bude do střední Evropy od západu rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu,“ uvádějí meteorologové.

V pátek bude od rána oblačno až zataženo, zpočátku se na českém území mohou místy objevit přeháňky a déšť. Odpoledne a večer by však měly srážky ustávat, stejně jako oblačnost. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 16 a 20 °C. Vát bude severozápadní až západní vítr o síle čtyři až osm metrů za sekundu, místy však může dosahovat síly až 15 metrů za sekundu.

Tagy: