Česko pod mrakem, většinu území zasáhnou přeháňky. Co čekat během sváteční soboty?

Deštivé počasí (Ilustrační foto)

Předpověď počasí 27.10.

V pátek bude zataženo a deštivo. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) navíc bude zamračený i nadcházející víkend. Na teploměru uvidíme maximálně 13 °C.

pátek bude obloha nad Českem zatažená. Poránu se mohou místy objevit i dešťové přeháňky. Postupně ale bude pršet na většině území, jak informoval ČHMÚ s tím, že na jihovýchodě a východě bude déšť vydatnější. „Odpoledne ale budou srážky ustávat,“ řekl v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS meteorolog Miloš Dvořák. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 9 a 13 °C, v 1 000 metrech na horách bude kolem sedmi stupňů.

ČTĚTE TAKÉ: Změna klimatu jako existenciální hrozba pro život na Zemi. Vědci varují před extrémy v počasí

Podobné počasí nás čeká také v sobotu. Obloha bude nadále oblačná, přechodně i zatažená a sem tam se objeví přeháňky. Později oblačnosti částečně ubyde a ustanou také srážky. Na teploměru podle ČHMÚ naměříme mezi 11 a 15 °C. O něco tepleji bude na jižní Moravě, kde teplota může dosáhnout až 17 °C.

Pod mrakem bude i v neděli, na severozápadě Česka může být až zataženo a místy s přeháňkami. „Ráno a dopoledne zejména na Moravě místy s mlhami nebo zataženo nízkou oblačností,“ dodali meteorologové. Teploty budou o něco vyšší než ty sobotní, naměříme 14 až 18 °C, nicméně na západě a při déletrvající nízké oblačnosti bude jen kolem 11 °C.

Oblačný až zatažený má být také začátek nového týdne. V pondělí mohou znovu dorazit dešťové přeháňky nebo mrholení. Opět však bude relativně tepleji, a to od 15 do 19 °C.

Tagy: