Terezu měli nutit spát na zahradě a psychicky týrat. Nesmysl, brání se nevlastní rodiče

Mladistvou dívku měl její nevlastní otec a jeho partnerka trápit hlady a nechávat spát v dřevěné boudě. Na případ z Klatovska upozornily sociální pracovnice a policisté teď nevlastní rodiče začali trestně stíhat. Reportérka Alex Hrdinová s dvojicí hovořila, muž i žena vinu popírají. Dívka si prý vše vymyslela.

Šestnáctiletá Tereza údajně musela spát v dřevěné boudě na zahradě, čelila psychickým útokům nebo si musela sama prát a připravovat svačiny do školy. Alespoň to stojí v usnesení o zahájení trestního stíhání. Podle rodičů byla ale realita jiná. V dřevěné roubence spala dobrovolně a stranila se všech členů rodiny.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Završení děsivého případu týraných dětí. Pár je zneužíval, nutil jíst mýdlo a opařoval vodou

„Ona musí mít nadvládu. Je to nesmysl. Ničí mě to psychicky a myslím, že na to hrají. Protože je to špína,“ uvedl pro CNN Prima NEWS nevlastní otec dívky Jaroslav Vančura. „Terezka se mnou nikdy nechtěla vycházet, protože její biologická matka ji naočkovala, že budu vždy jen macecha,“ doplnila nevlastní matka dívky Vladimíra Verecká.

Partnerům hrozí až osm let vězení

„Klatovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou osob, které obvinili ze spáchání trestného činu týrání svěřené osoby,“ uvedla k případu policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Biologická matka o dítě zájem neměla, a tak Terezu vychovával od malička Jaroslav Vančura s novou partnerkou. Podle nich dívka měla komplikovanou povahu. Sociální pracovnice údajně kontaktovali sousedé. Dívce prý slíbili, že bude žít u nich. S námi o věci odmítli hovořit. „Nebudu se vyjadřovat opravdu k ničemu. Má to kriminálka, vyšetřovali to, tak si myslím, že pak se dozvíte celou pravdu,“ řekla sousedka.

Dívka je teď v dětském domově, k rodině se prý vrátit nechce. Reportérka CNN Prima NEWS hovořila s obyvateli obce. Podle nich se jedná o bezproblémovou rodinu. Že by nevlastní otec dívku týral, si nikdy nevšimli. „Moc tomu nevěřím, protože bych to musel vidět i slyšet přes plot, a tam jsem nic takového neslyšel. Ona byla zavřená do sebe,“ doplnil jeden z místních obyvatel.

Pokud vyšetřovatelé partnerům vinu prokážou, mohli by za týrání svěřené osoby skončit až na osm let za mřížemi.

Tagy: