Krasobruslař Verner: Moc jsem si věřil a chyběla mi pokora, proto jsem selhal

Tomáš Verner

KB INTERVIEW: Tomáš Verner

Sledujte KB Interview ve 21:25 na CNN Prima NEWS: Dnešní host o sobě mohl říkat, že je nejlepší v Evropě. Přesto nebyl úplně spokojený. Krasobruslař Tomáš Verner totiž věděl, že má na to být i nejlepší na světě. Dlouho se kvůli tomu trápil, ale dnes už ne. Má nový život, spoustu práce. Když přijde domů, čeká na něj čerstvě narozený syn a spokojený rodinný život.

Tomáš Verner pochází z lékařské rodiny. V patnácti se poprvé stal mistrem republiky. Bruslit ale začal kvůli své dětské lásce Štěpánce. „Já jsem v těch pěti letech získal pozornost Štěpánky. A to bylo v tomto věku to všechno, co jsem mohl získat. Ona měla moje srdce a nakonec z toho byl vztah, který jsem prožíval já a ne ona,“ vzpomíná na své dětství.

Po čtyřech letech provozování krasobruslení přišel v rodině Tomáše Vernera moment, kdy docházeli finance. „Taťka řekl, že pět tisíc korun na jednu sezónu je nesmyslná položka a že se se sportem končí. Mamka ho přesvědčila o tom, že to děti baví. A že se uskromní ona,“ říká Tomáš a děkuje svým rodičům za celoživotní podporu.

Tomáš Verner toho dokázal ve světě krasobruslení hodně. V roce 2014 s bruslením skončil. Alespoň s tím profesionálním. Trénuje totiž mladé a nadějné krasobruslaře a pomáhá jim získat medaile. „Ano, možná to nebude zlatá olympijská medaile. Ano, možná to nebude titul mistra světa, ale přesto ten člověk, tou přípravou urazil obrovský kus cesty. Naučil se spoustu věcí,“ dodává.

„Ten nejlepší pocit, je ten pocit rozhodnosti a jistoty. Už ani na ledě nepřemýšlíte, vidíte jen ten prvek v sobě, jak má být předvedený, a prostě ho skočíte,“ míní Tomáš Verner.

Tomáš Verner, někdejší mistr Evropy v krasobruslení, o svém životě závodníka promluví 9.11. v KB Interview Martina Moravce ve 21:25 na CNN Prima NEWS.

Tagy: